
Havkat med dildsmør på bagt bund af bokchoy, bagte squash og citron beurre blanc
Antal: 6
Ingredienser
- 175 gr fisk pr person
- salt peber
- 50 g smør
- 2 spsk grov sennep
- 1/4 bdt dild
Citron beurre blanc
- 2 stk skalotteløg
- 1/4 dl hvid balsamico
- 1 1/2 dl hønsefond
- 1 dl piskefløde
- 1 stk citron skal og saft
- 125 g smør
- salt peber
Squash
- 2 stk squash
- 2 stk skalotteløg
- 100 g chorizo
- 125 g soltørret tomat
- 1 spsk timian blade
- 2 spk hakket estragon blade
- olie, salt og peber
Bok choy
- 1/2 stk bok choy per person
- 4 stk små rødløg
- olie
- 1 dl hindbær eddike
- 1 dl vand
- salt,peber, sukker
Sådan gør du
- Rens fisken skær den ud i portions stykker, krydres med salt og peber. Stilles på køl og lad det trække i ca 1 time.
- Rør blødt smør med sennep og fint hakket dild, gem halvdelen af dilden som plukkes og kommes i koldt vand.
- Ved servering lav en rede af stanniol pensles med olie kom 1 stk fisk i og smør fisken med dild smør, sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 8-10 min.
Bagte squash.
- Vask squashen og del den på langs skær enderne af, skæres ud så der bliver 4 stk af I squash, skær indmaden ud og hakkes fint.
- Pil og hak skalotteløg fint, skær chorizo i fine tern og tomaterne igennem.
- Rist squash og skalotteløg afi olie under svag varme i ca 5 min, kom pølsen på og lad det simre i 4 min tilsæt tomat, timian og estragon smages til med salt og peber.
- Kom massen i de udhulet squash sættes i et ildfast fad, ved serveringsættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 15-20 min
Kål
- Pil løg og snit dem fint sauteres afi olie, kom hindbær eddike, vand og lidt sukker lad løgene simre til de er møre.
- Del kålen i halve stykker og rist dem afi olie på en pande, kom kålen op i et ildfast fad og kom løgene over.
- Ved servering lunes i ovnen 150g
Citron beurre blanc
- Pil og hak skalotteløg meget fint sauteres afi olie uden at tage farve, kom balcamico på og kog det væk, tilsæt hønsefond og koges ned til halvdelen.
- Kom piskefløde, citronsaft og skal i koges lidt ned.
- Ved servering lun saucen op og pisk den op med koldt smør skåret i tern, smages til med salt og peber.
- Saucen må ikke koge efter der er kommet smør i.
No Comments