Havkat med dildsmør på bagt bund af bokchoy, bagte squash og citron beurre blanc

Havkat med dildsmør på bagt bund af bokchoy, bagte squash og citron beurre blanc

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 175 gr fisk pr person
  • salt peber
  • 50 g smør
  • 2 spsk grov sennep
  • 1/4 bdt dild

Citron beurre blanc

  • 2 stk skalotteløg
  • 1/4 dl hvid balsamico
  • 1 1/2 dl hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 1 stk citron skal og saft
  • 125 g smør
  • salt peber

Squash

  • 2 stk squash
  • 2 stk skalotteløg
  • 100 g chorizo
  • 125 g soltørret tomat
  • 1 spsk timian blade
  • 2 spk hakket estragon blade
  • olie, salt og peber

Bok choy

  • 1/2 stk bok choy per person
  • 4 stk små rødløg
  • olie
  • 1 dl hindbær eddike
  • 1 dl vand
  • salt,peber, sukker

Sådan gør du

  • Rens fisken skær den ud i portions stykker, krydres med salt og peber. Stilles på køl og lad det trække i ca 1 time.
  • Rør blødt smør med sennep og fint hakket dild, gem halvdelen af dilden som plukkes og kommes i koldt vand.
  • Ved servering lav en rede af stanniol pensles med olie kom 1 stk fisk i og smør fisken med dild smør, sættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 8-10 min.

Bagte squash.

  • Vask squashen og del den på langs skær enderne af, skæres ud så der bliver 4 stk af I squash, skær indmaden ud og hakkes fint.
  • Pil og hak skalotteløg fint, skær chorizo i fine tern og tomaterne igennem.
  • Rist squash og skalotteløg afi olie under svag varme i ca 5 min, kom pølsen på og lad det simre i 4 min tilsæt tomat, timian og estragon smages til med salt og peber.
  • Kom massen i de udhulet squash sættes i et ildfast fad, ved serveringsættes i en forvarmet ovn ved 150 g i ca 15-20 min

Kål

  • Pil løg og snit dem fint sauteres afi olie, kom hindbær eddike, vand og lidt sukker lad løgene simre til de er møre.
  • Del kålen i halve stykker og rist dem afi olie på en pande, kom kålen op i et ildfast fad og kom løgene over.
  • Ved servering lunes i ovnen 150g

Citron beurre blanc

  • Pil og hak skalotteløg meget fint sauteres afi olie uden at tage farve, kom balcamico på og kog det væk, tilsæt hønsefond og koges ned til halvdelen.
  • Kom piskefløde, citronsaft og skal i koges lidt ned.
  • Ved servering lun saucen op og pisk den op med koldt smør skåret i tern, smages til med salt og peber.
  • Saucen må ikke koge efter der er kommet smør i.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering