Hans ‘s juledessert
Antal: 6
Ingredienser
Marengs
- 5 stk æggehvider
- 3 dl sukker
- 150 g hasselnødder
Fyld
- 2,5 dl piskefløde
- 250 g jordbær
Pynt
- mørk smeltet chokolade
Sådan gør du
Marengs
- Pisk hviderne helt stive. Kom 1 dl sukker i ad gangen, og pisk godt mellem hver. Hak eller mal nødderne meget fint, og vend dem i sammen med melet. Læg bagepapir på en bageplade, pensel det let med olie, og drys et tyndt lag mel over. Fordel marengsmassen ud over det hele. Bag bunden i 1 5 – 20 min i ovn ved 1 75 gr. Vend den straks ud på et nyt stykke bagepapir, så bunden nu er opad. Træk papiret af, og lad den blive kold.
Fyld
- Pisk fløden stjv, skiv jordbærene. Fordel flødeskummet på bunden sammen med de skivede jordbær. Rul den sammen på det lange led (brug papiret til hjælp).
Pynt
- Mørk smeltet chokolade i tynde striberNB: Kagen er ikke svær at flytte over på et fad. Kan stilles kold et par timer.
No Comments