Hans ‘s juledessert

SONY DSC

Hans ‘s juledessert

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Marengs

  • 5 stk æggehvider
  • 3 dl sukker
  • 150 g hasselnødder

Fyld

  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 g jordbær

Pynt

  • mørk smeltet chokolade

Sådan gør du

Marengs

  • Pisk hviderne helt stive. Kom 1 dl sukker i ad gangen, og pisk godt mellem hver. Hak eller mal nødderne meget fint, og vend dem i sammen med melet. Læg bagepapir på en bageplade, pensel det let med olie, og drys et tyndt lag mel over. Fordel marengsmassen ud over det hele. Bag bunden i 1 5 – 20 min i ovn ved 1 75 gr. Vend den straks ud på et nyt stykke bagepapir, så bunden nu er opad. Træk papiret af, og lad den blive kold.

Fyld

  • Pisk fløden stjv, skiv jordbærene. Fordel flødeskummet på bunden sammen med de skivede jordbær. Rul den sammen på det lange led (brug papiret til hjælp).

Pynt

  • Mørk smeltet chokolade i tynde striber
    NB: Kagen er ikke svær at flytte over på et fad. Kan stilles kold et par timer.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering