
Blåmuslingeragout med karry
Antal: 6
Ingredienser
- 1 kg blåmuslinger
- 2 stk løg
- 1 stk porre
- 1/4 l cider
- 1/2 l æblemost
- 1/4 l vermouth
- olie-salt og peber
- 250 g tigerrejer
- 2 fed hvidløg
- olie – salt og peber
Tilbehør
- 1-2 stk rødbeder
- 3 stilke bladselleri
- 1/4 stk selleri
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 2 spk karry
- væde fra muslinger
- 3 dl piskefløde
- 50 g smør
- 1/2 stk citron, saften
Sådan gør du
- Vask blåmuslingerne og fjern skægget.
- Rens løg og porrer og skær dem i tern.
- Sauter grøntsagerne af i olie.
- Tilsæt muslingerne og væden – koges under låg til muslingerne har åbnet sig.
- tag muslingerne op og fjern dem fra skallerne.
- Kog væden lidt ned og sigt den.
- Rejerne pilles og ristes af i olie og hvidløg.
Tilbehør:
- Skræl rødbeder og selleri – koges møre i vand hver for sig.
- Skæres i tern.
- Rens bladselleri og skær den i tern.
Sauce:
- Pil løgene og hak dem meget fint.
- Sauteres af i olie.
- Tilsæt karry og lad det brænde af.
- Kom væden fra muslingerne på – koges ned.
- Tilsæt piskefløden – koges jævn.
- Monteres med smør og smages til med salt og peber.
Servering
- Ved serveringen varmes rødbeder op i vand og salt.
- Kom grøntsagerne op i saucen – lunes igennem.
- Kommes i en dyb tallerken.
- Pyntes med rejer, rødbeder og grønt.
Noter
Februar 2005
No Comments