Blåmuslingeragout med karry

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Blåmuslingeragout med karry

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger
  • 2 stk løg
  • 1 stk porre
  • 1/4 l cider
  • 1/2 l æblemost
  • 1/4 l vermouth
  • olie-salt og peber
  • 250 g tigerrejer
  • 2 fed hvidløg
  • olie – salt og peber

Tilbehør

  • 1-2 stk rødbeder
  • 3 stilke bladselleri
  • 1/4 stk selleri

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 spk karry
  • væde fra muslinger
  • 3 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1/2 stk citron, saften

Sådan gør du

  • Vask blåmuslingerne og fjern skægget.
  • Rens løg og porrer og skær dem i tern.
  • Sauter grøntsagerne af i olie.
  • Tilsæt muslingerne og væden – koges under låg til muslingerne har åbnet sig.
  • tag muslingerne op og fjern dem fra skallerne.
  • Kog væden lidt ned og sigt den.
  • Rejerne pilles og ristes af i olie og hvidløg.

Tilbehør:

  • Skræl rødbeder og selleri – koges møre i vand hver for sig.
  • Skæres i tern.
  • Rens bladselleri og skær den i tern.

Sauce:

  • Pil løgene og hak dem meget fint.
  • Sauteres af i olie.
  • Tilsæt karry og lad det brænde af.
  • Kom væden fra muslingerne på – koges ned.
  • Tilsæt piskefløden – koges jævn.
  • Monteres med smør og smages til med salt og peber.

Servering

  • Ved serveringen varmes rødbeder op i vand og salt.
  • Kom grøntsagerne op i saucen – lunes igennem.
  • Kommes i en dyb tallerken.
  • Pyntes med rejer, rødbeder og grønt.

Noter

Februar 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering