Bagt laks med blommer, syltede svampe og sennepsdressing
Antal: 6
Ingredienser
- 125 g laks pr person
- salt peber, sukker
Blommer
- 5 stk blommer
- 1 1/2 dl portvin
- 1 tsk lakridspulver
Dressing
- 1 1/2 dl piskefløde
- 1 spk dijonsennep
- 1 spk honning
- 1/2 stk citron
- salt og peber
Svampe
- 300 g bl svampe
- 2 dl sukker
- 1 1/2 dl eddike
- 1/2 dl vand
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk peberkorn
- krydderurter eller salat til pynt
Sådan gør du
- Rens laksen skæres ud i portions stykker, skindet fjernes krydderes med salt og sukker.
- Sættes på køl, skal trække en 1 /2 time, skær stykkerne igennem så der bliver 2 stk
- pr person. Lægges på bageplade med bagepapir, sættes i en forvarmet ovn ved 75 grader i
- 20 min, tages ud og afkøles.
Blommer
- Del blommeme tag stenen ud og skæres i kvarte, opløs lakridspulver i portvin, læg
- blommerne heri og lad dem simre i 5 min lad dem trække på køl.
Svampe
- Rens svampe og evt del dem kommes op i en skål.
- Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og op til sukkeret er smeltet.
- Hæld den varme lage over svampene og lad dem trække til brug.
- Rør piskefløde, sennep og honning sammen til det har en cremet konsistent smages til med salt, peber og citronsaft.
Noter
September 2016
No Comments