Pighvar med grøntsagsrisotto og mild hvidløgscreme
Antal: 6
Ingredienser
- 125 g pighvarfilet pr. person
- Olie – salt – peber
- 100 g mandler
- 1 stk appelsin
- 3 stk tomater
- 1/2 dl olie
Sauce
- 6 fed hvidløg
- 1 stk løg
- 2 spsk vineddike
- 2 dl hvidvin
- 3 dl piskefløde
- 200 g bl. druer
Ris
- 200 g ris
- 2 fed hvidløg
- 3 stk gulerødder
- 1/2 bdt asparges
- 1 bdt forårsløg
- 2 dl hvidvin
- 1/2 – 3/4 l vand
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær fisken ud i filetter – lægges i et smurt fad.
- Smut og hak mandlerne fint.
- Koges med olie og appelsinsaft.
- Blancher tomaterne – fjern skind og kerner. Hak tomatkødet og vend det i massen.
- Fordel massen på fisken.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 8-10 min – lige inden serveringen.
Ris
- Pil og hak løgene fint. Sauteres af i lidt olie.
- Kom risene i – vendes.
- Tilsæt hvidvin og koges sagte.
- Kom vand på og røres rundt.
- Rens grøntsagerne og skær dem i fine tern.
- Lad grøntsagerne koge med i ca. 6-8 min.
- Smag til med salt og peber.
Sauce
- Pil hvidløg og blancher dem et par gange.
- Pil og hak løget – sauteres af i olie sammen med hvidløg.
- Kom vineddike og hvidvin på – lad det simre i 4 min.
- Tilsæt piskefløde – koges cremet.
- Blend saucen og sigt den.
- Skær vindruerne igennem og fjern stenene – vendes i saucen.
- Smages til med salt og peber.
No Comments