Valnøddemousse med chokoladegitter, passionsfrugt og chilisauce
Antal: 6
Ingredienser
Mousse
- 125 gr valnødder
- 175 g sukker
- 4 stk æggeblommer
- 75 g sukker
- 4 dl piskefløde
- 1 dl portvin
- 3 blade husplas
- 5 dl appelsin juice
- 100 g sukker
- 4 stk passionsfrugt
- 1 tsk vanilje pulver
- 1 stk rød chili
- 100 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Rist valnødderne af på en tør pande sættes til side, smelt sukkeret på en pande under svag varme rør forsigtigt når når sukkeret begynder at karamellisere når alt sukkeret er karamelliseret kom nødderne på og varm det hele igennem.
- Kom det op på bagepapir afkøles og knuses fint.
- Læg husblas i blød i koldt vand.
- Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse, pisk fløden og vend æggemassen i fløden og vend de knuste valnødder i.
- Lun portvinen op, pres vandet fra husplas og smelt den i portvinen.
- Vendes i moussen , kommes op i portionsforme og sættes på køl.
Passionsfrugt
- Kog appelsin, sukker vanilje ned til ca 2 1/2 dl, skær passionsfrugt igennem, tag kødet ud og pisk den i lagen.
- Rens chili og snittes meget fint og vendes i lagen, stilles på køl indtil brug.
Chokoladegitter
- Smelt chokoladen over vandbad kom den smeltet chokolade i en sprøjtepose og lav gitter på bagepapir kom på frost indtil brug.
No Comments