Vaffel pandekager med stenbiderrogn, friteret løg og grøn sauce

Vaffel pandekager med stenbiderrogn, friteret løg og grøn sauce

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Pandekager

  • 2 stk æggeblommer
  • 2 stk æggehvider
  • 2 ½ dl mælk
  • 50 g smeltet smør
  • 200 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • salt smør
  • 70 g stenbiderrogn pr person
  • salt og peber
  • krydderurter til pynt

Sauce

  • 3 stk cornichoner
  • 2 stk kapers
  • 1/2 bdt bredbladet persille
  • 2 dl youghurt
  • 2-3 stk skalotteløg
  • 75 g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl vand

Sådan gør du

Pandekager

  • Pisk æggehviderne stive, pisk æggeblommerne i en skål tilsæt mælk langsomt, smør og bagepulver, kom mel og salt i og røres glat. De piskede hvider vendes i, lad dejen hvile i 15 min. Steg pandekagerne i smør, ved servering skæres ud i pæne firkanter.

Rogn

  • Kom rognen op i en sigte så evt. væde løber fra, smages til med salt og peber.

Grøn sauce

  • Pluk bladene fra persillen og blancheres i vand og salt, kommes op i en sigte og tryk alt vand fra. Skær cornichoner i tern, blendes med kapers og persille, røres med yoghurt, smages til med peber.

Skalotteløg

  • Pisk mel, bagepulver og vand sammen i en skål. Pil løgene og skær dem i pæne ringe, det inderste tages fra og hakkes fint. Løgringene vendes i melblandingen og friteres i olie, lægges på køkkenrulle og drysses med salt.
  • Ved servering kommes de rå løg på rognen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering