
Vaffel pandekager med stenbiderrogn, friteret løg og grøn sauce
Antal: 6
Ingredienser
Pandekager
- 2 stk æggeblommer
- 2 stk æggehvider
- 2 ½ dl mælk
- 50 g smeltet smør
- 200 g mel
- 2 tsk bagepulver
- salt smør
- 70 g stenbiderrogn pr person
- salt og peber
- krydderurter til pynt
Sauce
- 3 stk cornichoner
- 2 stk kapers
- 1/2 bdt bredbladet persille
- 2 dl youghurt
- 2-3 stk skalotteløg
- 75 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 1 dl vand
Sådan gør du
Pandekager
- Pisk æggehviderne stive, pisk æggeblommerne i en skål tilsæt mælk langsomt, smør og bagepulver, kom mel og salt i og røres glat. De piskede hvider vendes i, lad dejen hvile i 15 min. Steg pandekagerne i smør, ved servering skæres ud i pæne firkanter.
Rogn
- Kom rognen op i en sigte så evt. væde løber fra, smages til med salt og peber.
Grøn sauce
- Pluk bladene fra persillen og blancheres i vand og salt, kommes op i en sigte og tryk alt vand fra. Skær cornichoner i tern, blendes med kapers og persille, røres med yoghurt, smages til med peber.
Skalotteløg
- Pisk mel, bagepulver og vand sammen i en skål. Pil løgene og skær dem i pæne ringe, det inderste tages fra og hakkes fint. Løgringene vendes i melblandingen og friteres i olie, lægges på køkkenrulle og drysses med salt.
- Ved servering kommes de rå løg på rognen.
No Comments