Torsk med spinatpanade, sennepssauce og forårsløg

Torsk med spinatpanade, sennepssauce og forårsløg

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g torsk pr person
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g babyspinat
  • 125 g speltflager
  • 75 g smør
  • Høvlet peberrod salt og peber
  • krydderurter

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 dl vineddike
  • 1 dl hyldeblomst
  • 2 dl hvidvin
  • 2 dl piskefløde
  • 1 1/2 – 2 spsk grov sennep
  • salt og peber
  • 2 stk forårsløg pr person
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

  • Rens fisken, skæres ud i portionsstykker og krydres med salt og peber.
  • Skyl spinat, lægges på køkkenrulle, tørres godt så der ikke er vand på. Pil løgene og hak dem fint.
  • Blend løg, spinat og speltflager, vendes med smeltet smør og smages til med salt og peber.
  • Smør et ildfast fad med lidt olie, læg fisken i. Smøres med panaden, sættes på køl.
  • Ved servering sættes fisken i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 12-15 min ( varmluft )

Sauce

  • Pil løgene, hakkes fint og sauteres af i olie. Tilsæt vineddike og koges ned. Kom hyldeblomst og hvidvin på og koges ned. Tilsæt piskefløden og lad saucen simre til den er jævn.
  • Ved servering smages til med sennep, salt og peber og blendes

Forårsløg

  • Rens løgene og skylles og tørres godt. Steges i olie og krydres med salt og peber.
  • Retten pyntes med revet peberrod

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering