Torsk med spinatpanade, sennepssauce og forårsløg
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g torsk pr person
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 100 g babyspinat
- 125 g speltflager
- 75 g smør
- Høvlet peberrod salt og peber
- krydderurter
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 1/2 dl vineddike
- 1 dl hyldeblomst
- 2 dl hvidvin
- 2 dl piskefløde
- 1 1/2 – 2 spsk grov sennep
- salt og peber
- 2 stk forårsløg pr person
- olie-salt og peber
Sådan gør du
- Rens fisken, skæres ud i portionsstykker og krydres med salt og peber.
- Skyl spinat, lægges på køkkenrulle, tørres godt så der ikke er vand på. Pil løgene og hak dem fint.
- Blend løg, spinat og speltflager, vendes med smeltet smør og smages til med salt og peber.
- Smør et ildfast fad med lidt olie, læg fisken i. Smøres med panaden, sættes på køl.
- Ved servering sættes fisken i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca 12-15 min ( varmluft )
Sauce
- Pil løgene, hakkes fint og sauteres af i olie. Tilsæt vineddike og koges ned. Kom hyldeblomst og hvidvin på og koges ned. Tilsæt piskefløden og lad saucen simre til den er jævn.
- Ved servering smages til med sennep, salt og peber og blendes
Forårsløg
- Rens løgene og skylles og tørres godt. Steges i olie og krydres med salt og peber.
- Retten pyntes med revet peberrod
No Comments