Tapas med tuntatar, kokosrejer og glaseret laks

Tapas med tuntatar, kokosrejer og glaseret laks

Tapas med tuntatar, kokosrejer og glaseret laks

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Tuntatar

  • 400 g tun
  • 2 spsk lys mico
  • 2 sosk mirin
  • 1 stk mango
  • 2 spsk hakket koriander
  • 2 stk lime – saften
  • 1/4 bdt fintskåret purløg
  • salt og peber

Glaseret laks

  • 500 g laks skåret i 2cm tern
  • 1/4 stk ananas
  • træpinde

Glasering

  • 1 stk tørret chili uden kerner og stængel
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 1 dl æbleeddike
  • 3 spsk brun farin

Creme

  • 1 1/2 dl CremeFraiche 18%
  • 1 stk lime – saften
  • salt og peber

Kokosrejer

  • 3 stk rejer pr person
  • 75 g majsmel
  • æggehvider pisket
  • 75 g kokosmel
  • salt og peber
  • olie
  • 1 stk papaya
  • 1 stk citron – saften
  • 1 stk rød chili
  • 1/4 bdt koriander
  • 2 spsk fiske sauce
  • 3 spsk youghurt
  • salt og peber

Sådan gør du

Tuntatar

  • Skær tunen i fine tern og hak det fint med en kniv, rør mirin, mico, limesaft og purløg i smages til med salt og peber, stilles på køl.
  • Skær skallen af mango og skær kødet i fine tern vendes med hakket koriander og saft af 1 stk lime. Stilles på køl indtil brug

Glaseret laks

    Glasering

    • Kom chilien i en skål med kogende vand den skal trække 15 min.
    • Pil løg skæres i tykke skiver steg løg og hvidløg under svag varme til de er brune på alle
      sider, tages af varmen og køles af Pil hvidløg, hæld vandet fra chilien blendes med hvidløg,
      løg, eddike og sukker purer massen til den er glat, kommes op i en skål.

    Spyd

    • Sæt 3 stk laksetern og 2 stk ananastern på hver spyd, smør dem med glasering.
    • Svitses af på en pande med olie et par stykker ad gangen, kommes på en bageplade med bagepapir , sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 5 min.

    Dressing

    • Rør creme fraiche med lime saft, skal, salt og peber

    Kokosrejer

    • Pil rejerne lad halerne sidde på.
    • Kom majsmel, æggehvider og kokosmel i tre seperate skåle.Rejerne krydderes med salt og peber.
    • Vend rejerne i majsmelet ryst overskyende mel af, dyp dem i æggehvider og kokosmel.
    • Rejerne friteres i olie til de er gyldne, kommes op på køkkenrulle, holdes lune i ovnen ved 150g.
    • Papaya koriander dip. Skral papayaen, skær kødet i tern. Del chilien fjern kernerne og snittes
      fint, pluk koriander blendes med citron saft, fiske sauce og yougurt smages til med salt og peber.
    • Pyntes med grønt.

    You Might Also Like

    No Comments

    Leave a Reply

    Opskrift Vurdering