Havtorn med hvid chokolade, ananas, appelsin, citronsukker og karamelgitter

Havtorn med hvid chokolade, ananas, appelsin, citronsukker og karamelgitter

Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g havtorn
  • 3/4 dl vand
  • 100 g sukker
  • 4 blade husblas
  • 4 dl piskefløde
  • 200 g hvid chokolade

Frugt

  • 1 stk ananas
  • smør
  • 6 dl appelsin juice
  • 75 g sukker
  • 1 tsk vanille pulver
  • 1/2 bdt citronmelisse / mynthe
  • 1 dl sukker

Karamelgitter

  • 150 g perlesukker
  • 3/4 dl vand

Sådan gør du

  • Kog havtorn, vand, sukker op og lad det simre i 5 min. blend massen og pres det igennem en sigte, udblød husblas i kold vand.
  • Kom havtorn pure en gryde og giv det et opkog, tag gryden af varmen, tag husblas op af det kolde vand og smelt det i den stadig var havtorn blanding, Kom hvid chokolade i en skål og hæld havtornblandingen i og rør til chokoladen er smeltet, afkøl det under omrøring, vend derefter letpisket piskefløde i.
  • Kom blandingen i portions forme og sæt dem på køl.

Ananas

  • Skær bund og top af ananasen, stil frugten oprejst og skær skrællen af i strimler, helt ind til frugtkødet, skær 2 cm tykke skiver af ananasen.
  • Rist ananas skiverne af på en pande i lidt smør til de er lidt brune, kog appelsinjuice, sukker og vanilje pulver ned i en gryde til 3 dl.
  • Hæld den varme lage over ananas og lad det trække indtil brug

Citronsukker

  • Pluk blade af citronmelisse, skylles og tørres grundigt på køkkenrulle.
  • Blend det helt tørre citronmillise med sukker til det er helt grønt, lægges ud på bagepapir til at tøre.

Karamelgitter

  • Kom sukker i en gryde og tilsæt vand, kog det hurtigt op, når det danner skum på toppen af siruppen.
  • Skummet fjernes med en ske, kog siruppen til luftboblerne bliver store, lad karamellen tage lidt farve og tages derefter af varmen, lad karamellen sætte sig, dyb spisen af en gaffel i karamellen og træk karamellen med jævne bevægelser på et oliesmurt bagepapir til et gitter, lav et gitter per person.
  • Sættes til side til servering.

Noter

November 2019

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering