Sandart med løg, gulerod, friteret løg, skorzonerod og hollandaise

Sandart med løg, gulerod, friteret løg, skorzonerod og hollandaise

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g sandart pr person
  • mel, salt og peber
  • olie

Skorzonerødder

  • 5 stk skorzonerødder
  • 2 dl vand
  • 3 dl mælk
  • olie

Hollandaise

  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 dl hvid balsamico
  • 1 dl æggeblommer
  • 250 g smør
  • citronsaft
  • salt og peber

Løg, gulerod og friteret løg

  • 5 stk gulerod
  • 5 stk løg
  • 3 dl bouillon
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • Revet muskatnød
  • mel, æg, pankorasp og olie

Sådan gør du

  • Rens fisken, skær skindet af og skær ud i portions stykker (2stk per person, krydderes med salt sættes på køl, skal trække i en 1/2 time. Fisken vendes i mel krydderes med peber, brunes af i olie på en pande, kommes i et ildfast fad, ved servering kom fisken i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 5-6 min.

Løg gulerods pure og friteret løg

  • Skræl løg skæres i skiver, tag de yderste ringe fra. Skræl gulerødderne skæres i skiver, koges med resten af løgene i bouillon til det er mørt, blendes med lidt af bouillonen, smør og smages til med salt, peber og revet muskatnød, skal være grov mousse. Løgringene vendes i mel, pisket æg og rasp friteres i olie kommes op på køkkenrulle og lunes ved servering.

Skorzonerødder

  • Skræl rødderne så de er pæne hvide, skær dem ud i 2 stk, kommes i en gryde med vand og mælk, koges i 4-5 min. Skyl dem under koldt vand, tørres i køkkenrulle, steges pæne lysebrune i olie krydderes med salt og peber lunes ved servering og vendes i hakket persille.

Hollandaise

  • Smelt smørret i en gryde uden det bruner, pil og hak skalotteløg meget fint kommes i en tykbundet gryde med balsamico koges ned, tilsæt æggeblommer piskes kraftigt til det er luftigt under svag varme, kom det klaret smør i lidt efter lidt mens i stadig pisker, saucen må ikke koge, smages til med salt, peber og citronsaft

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering