Rabarber med chokoladecreme og appelsingelé
Antal: 6
Ingredienser
Kage
- 3 stk æg
- 100 g sukker
- 100 g mel
- 75 g blødt smør
- 150 g rabarber
Creme
- 2 1/2 dl piskefløde
- 125 g hvid chokolade
- 1/2 spsk lakridspulver
Bagte rabarber
- 450 g rabarber
- 150 g sukker
- 2 dl hyldeblomst saft
- 2 dl vand
- 1 tsk vaniljepulver
Gele
- 3 stk appelsiner
- 4 blade husblas
- sukker
Sådan gør du
Kage
- Pisk æg og sukker luftigt sigt melet og vend det forsigtigt i sammen med det bløde smør.
- Kom dejen i smurte portionsforme fordel fint skåret rabarber i dejen, drysses med lidt sukker.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 g i 10-15 min til kagerne har taget farve.
Bagte rabarber
- Skær rabarberne ud i ca 8 cm stykker og skæres igennem på langs, kom dem op i et ildfast fad.
- Kog sukker, vand, hyldeblomst saft og vaniljepulver sammen. Hældes over rabarberne og sættes i en forvarmet ovn ved 175 g i ca 15 min til rabarberne er bløde, tages op og afkøles.
- Hæld saften op i en gryde og koges ned til ca halvdelen og afkøles.
Creme
- Smelt chokoladen og lakridspulver over vandbad. Pisk fløden næsten stift, vendes med den smeltet chokolade og sættes på køl.
Gelé
- Pres appelsinerne sigt det, læg husplas i blød i koldt vand. Lun appelsinsaften op i en gryde og tilsæt husplas og lad massen stivne i en lille form på køl.
- Ved servering skær geleen ud i terninger og vend dem i sukker.
Noter
April 2016
1 Comment
Rabarberkompot - opskrift på nem og skøn kompot med rabarber - Stinna
maj 3, 2020 at 5:48 pm[…] du leder efter andre opskrifter med rabarber, så kig gerne forbi denne kage på min fars side. Ellers har jeg en opskrift på en rabarbermazarin lige her. Eller sukkerfri […]