Ovnbagt helleflynder med karrycreme grøntsager
Antal: 6
Ingredienser
- 150 g Helleflynder pr. person
- 1 stk limefrugt
- 1 stk løg
- 2 fed hvidløg
- 2 kviste timian
- salt — peber
- 1 dl hvidvin
- 1 dl hønsefond
Grøntsager
- 1 stk squash
- 1 stk gul peberfrugt
- 1 stk rød peberfrugt
- 1 stk porre
- 3 stk gulerødder
Sauce:
- 1 stk skalotteløg
- 3 spsk Vinedikke
- 1-2 spsk Karry
- 4 dl hønsefond
- 2 dl creme fraiche 38%
- krydderurter
- olie, salt – peber
Sådan gør du
- Rens fisken og skær den ud i portionsstykker. Rens og hak løgene fint. Kog hvidvin, hønsefond og limesaft op og kom timianblade i. Læg fisken i et ildfast fad, hæld væden over. Ved servering sættes fisken i ovnen ved 1800 i 6-8 min. Fisken skal virke fast.
Grønsager:
- Rens alle grønsagerne og skær dem i lange tynde strimler. Grmsageme blancheres i vand med salt, kommes op i koldt vand og lægges på køkkenrulle.
Sauce:
- Det pillede løg hakkes fint, sauteres i olie og karry tilsættes. Tilsæt vinedikke som koges væk.
- Hønsefond tilsættes og koges ned. Inden servering vendes creme fraiche i, og der smages til med salt og peber. Del saucen i to gryder. Den ene lunes og grønsagerne vendes i. Den anden lunes og krydderurterne vendes i.
Noter
April 2008
No Comments