Medaljon af hjorteryg/krondyr med syltede svampe, flæskesvær, beder, knuste kartofler og salvie sky

Medaljon af hjorteryg/krondyr med syltede svampe, flæskesvær, beder, knuste kartofler og salvie sky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 180 g kød pr person
  • olie-salt og peber

Svampe

  • 250 g bøgehatte
  • 1 1/2 dl eddike
  • 1 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g sukker

Flæskesvær

  • 75 g flæskesvær
  • 75 g hasselnødder
  • 1 spsk timianblade

Beder

  • 800 g beder
  • salt og olie
  • 1/2 dl piskefløde
  • stanniol

Kartofler

  • 600 g små kartofler
  • 50 g smør
  • timianblade

Sky

  • 2 stk skalotteløg
  • olie og salvieblade
  • 1 spsk honning
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 1/2 l mørk fond
  • 50 gr smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens kødet, skæres ud i medaljoner, brunes af i olie, krydres med salt og peber.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 8 min hviler i ca 5 min, dækkes til med stanniol.
  • Rens bøgehatte, pil skalotteløg og hvidløg, hakkes fint. Kog eddike, sukker og løgene op og hæld den varme lage over svampene, lad det trække til det skal bruges.

Flæskesvær

  • Hasselnødderne ristes af på en tør pande, fjern skallerne. Blendes med flæskesvær og timianblade og sættes til side.

Beder

  • Skyl bederne, skæres igennem, pensel med olie, drysses med salt, pakkes i stanniol og sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 3/4 til 1 time. Skær skallen af og skær 6 pæne stykker, lunes ved servering. Resten af bedeme blendes med lidt fløde, smages til med salt og peber. Ved servering lunes op, kommes i en sprøjtepose.

Kartofler

  • Vask kartoflerne, koges i vand til de næsten er møre, lad dem trække færdig.
  • Ved servering lunes op hæld vandet fra, knuses let, kom smør og timianblade i og vend næsten halvdelen af bøgehatte i.

Sauce

  • Rens løg, skæres i tern, sauteres af i olie med salvieblade, kom honning i og vendes, tilsæt mørk balsamico og koges ned , kom fond på, koges ned til ca 3 dl, sigtes.
  • Ved servering piskes med koldt smør, smages til med salt og peber

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering