Medaljon af hjorteryg/krondyr med syltede svampe, flæskesvær, beder, knuste kartofler og salvie sky
Antal: 6
Ingredienser
- 180 g kød pr person
- olie-salt og peber
Svampe
- 250 g bøgehatte
- 1 1/2 dl eddike
- 1 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 75 g sukker
Flæskesvær
- 75 g flæskesvær
- 75 g hasselnødder
- 1 spsk timianblade
Beder
- 800 g beder
- salt og olie
- 1/2 dl piskefløde
- stanniol
Kartofler
- 600 g små kartofler
- 50 g smør
- timianblade
Sky
- 2 stk skalotteløg
- olie og salvieblade
- 1 spsk honning
- 1/2 dl mørk balsamico
- 1/2 l mørk fond
- 50 gr smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens kødet, skæres ud i medaljoner, brunes af i olie, krydres med salt og peber.
- Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i ca 8 min hviler i ca 5 min, dækkes til med stanniol.
- Rens bøgehatte, pil skalotteløg og hvidløg, hakkes fint. Kog eddike, sukker og løgene op og hæld den varme lage over svampene, lad det trække til det skal bruges.
Flæskesvær
- Hasselnødderne ristes af på en tør pande, fjern skallerne. Blendes med flæskesvær og timianblade og sættes til side.
Beder
- Skyl bederne, skæres igennem, pensel med olie, drysses med salt, pakkes i stanniol og sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 3/4 til 1 time. Skær skallen af og skær 6 pæne stykker, lunes ved servering. Resten af bedeme blendes med lidt fløde, smages til med salt og peber. Ved servering lunes op, kommes i en sprøjtepose.
Kartofler
- Vask kartoflerne, koges i vand til de næsten er møre, lad dem trække færdig.
- Ved servering lunes op hæld vandet fra, knuses let, kom smør og timianblade i og vend næsten halvdelen af bøgehatte i.
Sauce
- Rens løg, skæres i tern, sauteres af i olie med salvieblade, kom honning i og vendes, tilsæt mørk balsamico og koges ned , kom fond på, koges ned til ca 3 dl, sigtes.
- Ved servering piskes med koldt smør, smages til med salt og peber
No Comments