
Glaseret lammeculotte med spidskål, aspargesmuffins og karrysauce
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk lammeculotte pr. person
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk honning
- 2 spsk soja
- 1 spsk olie
Sauce:
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk æble
- 1-2 spsk karry
- 50 g smuttede mandler
- Olie
- 5 dl Hønsefond
- 2 dl Piskefløde
- Salt — peber
Aspargesmuffins
- 2 dl Hvedemel
- 1/2 dl Majsmel
- 1 tsk bagepulver
- 4 stk æg
- 2 dl Kærnemælk
- 1 bdt Asparges
- salt — peber
- smør — majsmel
Spidskål:
- 1 – 1 1/2 stk spidskål
- vand — salt
- 1/2 bdt Kørvel
- 75 g smør
- 2 stk tomater i tem
Sådan gør du
- Rens kødet for sener og evt. fedt. Rids kødet — brunes af i olie.
- Pisk honning, soja, olie, presset hvidløg, salt og peber sammen. Pensel kødet.
- Ved serveringen sættes kødet i ovnen ved 200 0 i ca. 10 min. — hviler lunt i 10 min.
Majsmuffins
- Snit asparges fint — blancheres i vand og salt. Kommes op i en sigte.
- Bland mel, majsmel og bagepulver.
- Pisk æg og kærnemælk sammen.
- Sigt melblandingen i.
- Vend asparges i og smag til med salt og peber.
- Smør portionsforme med smør — drysses med majsmel.
- Fordel massen heri — Ca. 3/4 fyldte. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 0 i ca. 20-25 min.
Spidskål:
- Del spidskål i portionsstykker — blancheres i vand — salt.
- Lægges på køkkenrulle, så væden kommer fra.
- Rør smørret med finthakket kørvel — skær tomatkødet i fine tern.
- Ved serveringen fordeles smørret over spidskålen — drys med tomatkødet.
- Lunes i ovnen ved 200 grader
Sauce:
- Hak løg, æble og mandler meget fint. Sauteres afi olie. Tilsæt karry. Kom hønsefond på — koges ned.
- Tilsæt piskefløde — koges jævn. Blendes ved serveringen.
Noter
Marts 2009
No Comments