Laks med æblesalsa
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g laks pr person
- salt, peber og olie
- film
- 1 1/2 dl olie
- 1/2 bdt basilikum
- 75 g pinjekemer
- 75 g parmesan
- salt peber
Salsa
- 2 stk æbler
- 1/2 stk fennikel
- 2 stilke blegselleri
- 1 spsk revet peberrod
- 1 stk citron – saften
- 2 spsk honning
- 2 spsk æble eddike
- 4 spsk olivenolie
- salt peber
Sådan gør du
- Lakse kødet skæres i grove tern pensles med lidt olie, krydderes med salt og peber, sættes i et ildfast fad, kom film over, sættes i ovnen ved 1 50g i ca 15 min.
- Laksekødet skal være fast, tages ud og afkøles.
- Blend alle ingredienserne til pesto, vend laksen forsigtigt heri.
Salsa
- Rens og skyl æbler, fennikel og blegselleri, de skæres i meget fine tern, vendes med peberrod. Pisk citronsaft og honning sammen, korn æble eddike i og pisk olien i til sidst, smages til med salt og peber.
- Vend dressingen i æblesalsaen og lad det trække.
- Retten pyntes med krydderurter.
No Comments