Jordskokke suppe med rejer, æbler og basilikum olie
Antal: 6
Ingredienser
Suppe
- 500 g jordskokker
- 1 stk bage kartoffel
- 2 stk løg
- 1/2 stk porre det grønne
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
- 1 ds kokos mælk
- 1 L hønse bouIIllon
- olie, salt og peber
- 1/2 stk citron saften
Rejer
- 3 stk tiger rejer per person
- 3/4 dl olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 tsk tørret chiliflager
- salt og peber
Olie
- 3/4 bdt basilikum
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 stk citron saften
- salt og peber
Æbler
- 2 stk æbler
- 1/2 stk porre det hvide
- 1/2 dl æble eddike
- 1/2 dl vand
- 3/4 dl sukker
Sådan gør du
Suppe
- Rens og skræl grøntsagerne, skæres i tern, sauteres af i olie i 4-5 min. kom revet ingefær i, tilsæt hønsebouillon, lad det simre i ca. 15 min, til grøntsageme er møre.
- Blend suppen med kokosmælk, koges ned og smages til med citron saft, salt og peber.
Rejer
- Tag skallen af rejerne og giv rejerne et lille snit langs ryggen og fjern den sorte streng,
- Rør olie, finthakket hvidløg, chiliflager og ingefær sammen, mariner rejer heri i mindst en halv time på køl.
- Ved servering ristes rejerne af på en meget varm pande.
Æbler
- Kog eddike, vand og sukker, skræl æbler og skær dem i fine tern, kom tern op i en skål og hæld kogelagen over æblerne,
- Porre skæres i ringe og skyldes grundigt, vendes i lagen, lad trække indtil brug.
Olie
- Pluk blade fra basilikum, blendes med olie, citronsaft, salt og peber.
Noter
November 2021
No Comments