
Oksemørbrad med græskar, løg, svampe, friterede kartofler og rosmarinsky
Antal: 6
Ingredienser
Kød
- 180 g kød per person
- olie, salt og peber
- 2 stilke rosmarin
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 stk porre
- 1 spsk tomat puré
- 2 spsk rosmarin blade
- 1/2 dl mørk balsamico
- 7 dl mørk fond
- 50 g smør
- olie, salt og peber
Svampe
- 1 1/2 pk bøgehatte
- smør, salt og peber salt og peber -t.
Kartofler
- 3 stk bagekartofler
- 2 stk skalotteløg
- 1 pk bacon
- 1/4 dl piskefløde
- 25 g smør
- 2 spsk hakket persille
- mel og æggehvide
- panko rasp og neutral olie
Græskar
- 1/2 stk hokkaido græskar
- 5 stk rødløg
- 1/2 dl sherry eddike
- 3/4 dl oliven olie
- 75 g sukker
- 1 stk rød chili
- 1 spsk timian blade
- salt og peber
Sådan gør du
Kød
- Skær sener fra kødet, snørres op med kød snor, kødet krydres med salt og peber, brunes af i olie, kommes i en bradepande med rosmarinkviste over, sættes i en forvarmet ovn i ca. 10-15 min ved 200 grader, kødet tages ud og hviles i ca. 10 min (kernetemperatur 56grader )
Sauce
- Rens grøntsagerne og skæres i tern, sauteres afi olie, kom tomat puré og rosmarinblade på, tilsæt balsamico og kog ned, kom fond på og lad simre i ca. 15 min, sigt saucen og koges ned til ca, 3 1/2 dl, ved servering lunes saucen og piskes med koldt smør.
Kartofler
- Skræl kartoflerne og skæres i grove tern, koges møre. Skør bacon i tern, pil løg og hak fint, rist bacon og løg af på en pande til det er sprødt. Hæld vandet fra kartoflerne, mosses groft, vend bacon, løg og hakket persille i de moste kartofler, rør piskefløde og smør i samt salt og peber, lav kugler af mosen, vendes i mel, æggehvide og rasp, fritteres i neutral olie, kommes op i et ildfast fad og lunes ved servering.
Græskar
- Skræl græskar og tag kernerne ud, skæres ud i grove stykker, pil løg og skær i både, pisk eddike, olie, sukker, fint snittet chili, timian blade, salt og peber sammen, vend lagen med græskar og løg, kommes i et ildfast fad og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-30 min. til de er møre.
Svampe
- Skær rod af svampe og rist af olie/smør med salt og peber
Noter
Dec 2021
No Comments