Oksemørbrad med græskar, løg, svampe, friterede kartofler og rosmarinsky

Oksemørbrad med græskar, løg, svampe, friterede kartofler og rosmarinsky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker

Ingredienser

Kød

  • 180 g kød per person
  • olie, salt og peber
  • 2 stilke rosmarin

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 stk porre
  • 1 spsk tomat puré
  • 2 spsk rosmarin blade
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 7 dl mørk fond
  • 50 g smør
  • olie, salt og peber

Svampe

  • 1 1/2 pk bøgehatte
  • smør, salt og peber salt og peber -t.

Kartofler

  • 3 stk bagekartofler
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 pk bacon
  • 1/4 dl piskefløde
  • 25 g smør
  • 2 spsk hakket persille
  • mel og æggehvide
  • panko rasp og neutral olie

Græskar

  • 1/2 stk hokkaido græskar
  • 5 stk rødløg
  • 1/2 dl sherry eddike
  • 3/4 dl oliven olie
  • 75 g sukker
  • 1 stk rød chili
  • 1 spsk timian blade
  • salt og peber

Sådan gør du

Kød

  • Skær sener fra kødet, snørres op med kød snor, kødet krydres med salt og peber, brunes af i olie, kommes i en bradepande med rosmarinkviste over, sættes i en forvarmet ovn i ca. 10-15 min ved 200 grader, kødet tages ud og hviles i ca. 10 min (kernetemperatur 56grader )

Sauce

  • Rens grøntsagerne og skæres i tern, sauteres afi olie, kom tomat puré og rosmarinblade på, tilsæt balsamico og kog ned, kom fond på og lad simre i ca. 15 min, sigt saucen og koges ned til ca, 3 1/2 dl, ved servering lunes saucen og piskes med koldt smør.

Kartofler

  • Skræl kartoflerne og skæres i grove tern, koges møre. Skør bacon i tern, pil løg og hak fint, rist bacon og løg af på en pande til det er sprødt. Hæld vandet fra kartoflerne, mosses groft, vend bacon, løg og hakket persille i de moste kartofler, rør piskefløde og smør i samt salt og peber, lav kugler af mosen, vendes i mel, æggehvide og rasp, fritteres i neutral olie, kommes op i et ildfast fad og lunes ved servering.

Græskar

  • Skræl græskar og tag kernerne ud, skæres ud i grove stykker, pil løg og skær i både, pisk eddike, olie, sukker, fint snittet chili, timian blade, salt og peber sammen, vend lagen med græskar og løg, kommes i et ildfast fad og sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 20-30 min. til de er møre.

Svampe

  • Skær rod af svampe og rist af olie/smør med salt og peber

Noter

Dec 2021

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering