Glaseret lammekrone med perlebyg og æblecidersauce
Antal: 6
Ingredienser
Perlebyg
- 250 g perlebyg
- 2 stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 250 g blandede svampe
- 2 spsk Kapers
- 2 dl Hvidvin
- 1/2 dl Citronolie
- 50 g parmesan
- 1 l hønsefond
- olie-salt og peber
Kød
- 200 g kød pr. person
Glasering
- 1 stk bananskalotteløg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 spsk Smør
- 3 spsk Honning
- 2 spsk hakket persille
- Olie salt, peber.
Sauce
- 1stk skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 stk syrligt æble
- 2 kviste timian
- olie
- 3 dl Æblecider
- 4 dl Mørk fond
- 50 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
Perlebyg:
- Skyl perlebyg i koldt vand, hak løg-hvidløg og kapers. Sauteres af i lidt olie tilsæt perlebyg, lad det sautere igenem, tilsæt hvidvin lad det koge væk, kom fond i koges under omrøring. Rens og rist svampene vendes i til sidst med olie og parmasan lige inden servering.
Kød:
- Fjern sener fra kødet og brun af på en pande i olie krydres med salt og peber.
- Fint hakket løg, hvidløg sauteres af i smør, kom honning på og lad det koge til glace, kom fint hakket persille i, pensel kødet med glaseringen og sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min. Lad kødet hvile i 5 min
Sauce:
- Hak løg, hvidløg, æble og timian, sauteres af i olie, tilsæt æblecider koges ned, kom fond på og kog ned til det halve, lige inden servering piskes koldt i saucen.
- Der serveres blancherede eller stegte grønsager til.
Noter
Marts 2007
No Comments