Glaseret lammekrone med perlebyg og æblecidersauce

Glaseret lammekrone med perlebyg og æblecidersauce

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Perlebyg

  • 250 g perlebyg
  • 2 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 g blandede svampe
  • 2 spsk Kapers
  • 2 dl Hvidvin
  • 1/2 dl Citronolie
  • 50 g parmesan
  • 1 l hønsefond
  • olie-salt og peber

Kød

  • 200 g kød pr. person

Glasering

  • 1 stk bananskalotteløg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 2 spsk Smør
  • 3 spsk Honning
  • 2 spsk hakket persille
  • Olie salt, peber.

Sauce

  • 1stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 stk syrligt æble
  • 2 kviste timian
  • olie
  • 3 dl Æblecider
  • 4 dl Mørk fond
  • 50 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

Perlebyg:

  • Skyl perlebyg i koldt vand, hak løg-hvidløg og kapers. Sauteres af i lidt olie tilsæt perlebyg, lad det sautere igenem, tilsæt hvidvin lad det koge væk, kom fond i koges under omrøring. Rens og rist svampene vendes i til sidst med olie og parmasan lige inden servering.

Kød:

  • Fjern sener fra kødet og brun af på en pande i olie krydres med salt og peber.
  • Fint hakket løg, hvidløg sauteres af i smør, kom honning på og lad det koge til glace, kom fint hakket persille i, pensel kødet med glaseringen og sæt i ovnen ved 220 grader i ca. 15 min. Lad kødet hvile i 5 min

Sauce:

  • Hak løg, hvidløg, æble og timian, sauteres af i olie, tilsæt æblecider koges ned, kom fond på og kog ned til det halve, lige inden servering piskes koldt i saucen.
  • Der serveres blancherede eller stegte grønsager til.

Noter

Marts 2007

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering