Lammekrone med hvidløgspanade, rosmarinsauce og spidskål
Antal: 6
Ingredienser
Kød
- 200 g kød pr person
- 15 fed hvidløg
- 1/2 bdt kruspersille
- 1 stk citron skal og saft
- 3 stk æggeblommer
- 2 skiver hvidt brød
Sauce
- 2 stilke rosmarin
- 1 stk skalotteløg
- 1/2 stk fennikel
- 1/2 dl æbleeddike
- 4 dl mørk fond
- smør, salt og peber
Spidskål
- 1-1 1/2 stk spidskål
- 100 g smuttede mandler
- 1 stk skalotteløg
- 1 pk Chorizopølse
- 75 g parmesan
- olie-salt og peber
Sådan gør du
- Rens kødet for sener.
- Brunes af i olie.
- Krydres med salt og peber.
- Afkøles.
- Pil og kog hvidløg møre.
- Hæld vandet fra.
- Blendes med resterne af ingredienserne.
- Smøres på kødet.
- Ved serveringen sættes kødet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-12 minutter.
- Hviler i 5 min.
Sauce
- Rens løg og fennikel. Sauteres af i olie med rosmarin.
- Tilsæt æbleeddike – koges væk. Kom fond på – koges ned.
- Sigt saucen.
- Inden serveringen piskes smør i og der smages til med salt og peber.
Spidskål
- Snit spidskålen og blancher det.
- Kommes i en sigte – tryk det evt. for vand.
- Rist pølsen af i olie – kommes på køkkenrulle.
- Snit pølsen fint.
- Hak mandler og ch.løg – ristes af i olie.
- Riv parmesanen groft.
- Vend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
- Kommes i smurte portionsforme og lunes ved serveringen.
Noter
Marts 2005
No Comments