Lammekrone med hvidløgspanade, rosmarinsauce og spidskål

Lammekrone med hvidløgspanade, rosmarinsauce og spidskål

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Kød

  • 200 g kød pr person
  • 15 fed hvidløg
  • 1/2 bdt kruspersille
  • 1 stk citron skal og saft
  • 3 stk æggeblommer
  • 2 skiver hvidt brød

Sauce

  • 2 stilke rosmarin
  • 1 stk skalotteløg
  • 1/2 stk fennikel
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 4 dl mørk fond
  • smør, salt og peber

Spidskål

  • 1-1 1/2 stk spidskål
  • 100 g smuttede mandler
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 pk Chorizopølse
  • 75 g parmesan
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

  • Rens kødet for sener.
  • Brunes af i olie.
  • Krydres med salt og peber.
  • Afkøles.
  • Pil og kog hvidløg møre.
  • Hæld vandet fra.
  • Blendes med resterne af ingredienserne.
  • Smøres på kødet.
  • Ved serveringen sættes kødet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10-12 minutter.
  • Hviler i 5 min.

Sauce

  • Rens løg og fennikel. Sauteres af i olie med rosmarin.
  • Tilsæt æbleeddike – koges væk. Kom fond på – koges ned.
  • Sigt saucen.
  • Inden serveringen piskes smør i og der smages til med salt og peber.

Spidskål

  • Snit spidskålen og blancher det.
  • Kommes i en sigte – tryk det evt. for vand.
  • Rist pølsen af i olie – kommes på køkkenrulle.
  • Snit pølsen fint.
  • Hak mandler og ch.løg – ristes af i olie.
  • Riv parmesanen groft.
  • Vend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
  • Kommes i smurte portionsforme og lunes ved serveringen.

Noter

Marts 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering