Chokolade cremer i sprøde bunde med hindbær coulis
Antal: 6
Ingredienser
Mørk chokolade creme
- 3 dl piskefløde
- 175 g mørk chokolade
- 75 g sukker
- 1 1/2 spsk hakket mynte
Hvid chokolade creme
- 3 dl piskefløde
- 200 g hvid chokolade
- 4 spsk tørret hindbær
Bunde
- 100 g smør
- 1 1/2 dl æggehvider
- 100 g flormelis
- 100 g mel
Coulis
- 200 g frosne hindbær
- 100 g sukker
- 2 stk lime saft
Sådan gør du
Mørk creme
- Lun piskefløde op med sukker, pisk chokoladen i til den er helt smeltet, kommes op i en skål.
- Kom film over og sættes på køl, når chokoladen er afkølet piskes den op med hakket mynte til den er cremet (må ikke piskes for meget da den skiller let)
Hvid creme
- Lun piskefløde op med tørret blendet hindbær, pisk chokoladen i til den er helt smeltet.
- Kommes op i en skål, kom film over og sættes på køl, når chokoladen er helt afkølet piskes den op til den er stiv og cremet (må ikke piskes for meget da den skiller let), kom cremen op i en sprøjte pose.
Bund
- Smelt smøret i en gryde, kom de andre ingredienser i en skål og pisk til en glat masse, pisk det lune smør i, lad dejen hvile i 20 min på køl, tegn en rund skabelon på plastik og skær formen ud, læg bagepapir på en bageplade og smør dejen ud efter skarpelon og bages i en forvarmet ovn ved 175 i ca. 10 min, til de er gyldenbrune.
Coulis
- Kog hindbær, sukker og limesaft, ned til ca. det halve, blendes og afkøles
Noter
Dec 2021
No Comments