Blomkålssuppe med marineret laks og friteret kapers

Blomkålssuppe med marineret laks og friteret kapers

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

Suppe Laks

  • ½ stk stor blomkål
  • 2 stk skalotteløg peber og sukker
  • 1 stk bagekartoffel
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gren salvie blade

Olie

  • 8 dl hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød

Laks

  • 75 g laks pr person
  • salt, peber og sukker
  • 1 1/2 dl olie
  • 1/2 bdt kørvel
  • 2 stk store kapers

Sådan gør du

Suppe:

  • Skær blomkål i små buketter, skræl kartoffel og skær den i tern, rens løgene og skæres i tern. Sauteres af i olie uden at brune. Pil og hak salvieblade og tilsættes.
  • Kom bouillon på og lad suppen simre under låg i ca. 15 min.
  • Blend suppen og sigt den, kom fløden på og kog ned, smages til med salt, peber og revet muskatnød.

Laks:

  • Pluk kørvelblade, blendes med olie til bladene er blendet helt ud.
  • Rens fisken, skæres ud i meget tynde skiver og lægges på bagepapir, krydres med salt, peber og sukker.
  • Pensles med lidt af olien. Gem resten af olien til servering. Kom laksen på køl.
  • Kom kapers på køkkenrulle så væden løber fra. Friteres i olie til de er sprøde. Kommes op på køkkenrulle.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering