Blomkålssuppe med marineret laks og friteret kapers
Antal: 6
Ingredienser
Suppe Laks
- ½ stk stor blomkål
- 2 stk skalotteløg peber og sukker
- 1 stk bagekartoffel
- 3 fed hvidløg
- 1 gren salvie blade
Olie
- 8 dl hønsebouillon
- 2 dl piskefløde
- Salt og peber
- Revet muskatnød
Laks
- 75 g laks pr person
- salt, peber og sukker
- 1 1/2 dl olie
- 1/2 bdt kørvel
- 2 stk store kapers
Sådan gør du
Suppe:
- Skær blomkål i små buketter, skræl kartoffel og skær den i tern, rens løgene og skæres i tern. Sauteres af i olie uden at brune. Pil og hak salvieblade og tilsættes.
- Kom bouillon på og lad suppen simre under låg i ca. 15 min.
- Blend suppen og sigt den, kom fløden på og kog ned, smages til med salt, peber og revet muskatnød.
Laks:
- Pluk kørvelblade, blendes med olie til bladene er blendet helt ud.
- Rens fisken, skæres ud i meget tynde skiver og lægges på bagepapir, krydres med salt, peber og sukker.
- Pensles med lidt af olien. Gem resten af olien til servering. Kom laksen på køl.
- Kom kapers på køkkenrulle så væden løber fra. Friteres i olie til de er sprøde. Kommes op på køkkenrulle.
No Comments