Bagt sandart med basilikum, salviesmør, tomat-jordskokkepuré og rødvinssauce
Antal: 6
Ingredienser
- 200 g fisk pr. person
- 100 g blødt smør
- 2 spsk hakket salvie
- 2 spsk hakket basilikum
- Salt — peber
- 3 stk skorzonerrødder
- Olie — salt — peber
Sauce:
- 1 stk skalotteløg
- 1 stk hel peber
- 2 stk laurbærblade
- 1/2 stk fennikel
- 1/2 dl Balsamico
- 2 dl Rødvin
- 1 dl Portvin
- 3 dl Mørk fond
Puré
- 900 g jordskokker
- 4 dl Hønsefond
- 25 g smør
- salt — peber
- 5 stk store tomater
- 3 fed hvidløg
- 2 spsk timianblade
- Olivenolie
Sådan gør du
- Rens fisken, skrab skindet og skær fisken ud i portionsstykker.
- Blend smør med krydderurter, med salt og peber.
- Smør kødsiden med smørret og stil fisken på køl.
- Ved serveringen sættes fisken i ovnen ved 200 0 i ca. 10-15 min.
Puré
- Skræl jordskokker — skæres i grove tern.
- Koges møre i hønsefond.
- Hæld væden fra.
- Moses med en gaffel — kom smør i og smag til med salt og peber.
- Blancher tomaterne — fjern skind og kerner.
- Kom tomatkød, presset hvidløg, timianblade og lidt olivenolie i et ildfast fad.
- Sættes i ovnen ved 150 grader i 20 min. — tages ud og hakkes.
- Kom tomatmassen i bunden af en smurt portionsform.
- Kom jordskokkepuré over — lunes ved serveringen i ovnen ved 200 grader i 10 min.
Skorzone rødder
- Skorzonerrødder skrælles og skylles.
- Skrælles i tynde skriver — friteres i olie og lægges på køkkenrulle.
Sauce
- Rens løg og fennikel — skæres i tem. Sauteres af i olie.
- Kom peber og laurbærblade på. Tilsæt balsamico og rødvin — koges ned.
- Fond tilsættes — koges ned.
- Sigt saucen.
- Ved serveringen koges saucen ned med portvin og smages til med salt og peber.
Noter
December 2008
1 Comment
Tapas med røget dyrekølle, laks og rejesalat - madforsjov
december 30, 2020 at 8:11 am[…] Bagt sandart med basilikum, salviesmør, tomat-jordskokkepuré og rødvinssauce […]