Marineret bagt laks med urter og friterede nudler
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g laks pr person
- salt og peber
Marinade
- 1/2 dl oliven olie
- 1 dl chili sauce
- 1/4 dl østers sauce
- 1/2 dl soya sauce
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk revet ingefær
IJ ner
- 2 stk gulerødder
- 1/2 stk porer det hvide
- 1/4 bdt purløg
- 1/4 bdt dild
- 1/2 dl oliven olie
- 1 stk lime saften
Nudler
- 1 håndfuld Nudler
- neutral olie
- salt
Sådan gør du
- Fjern skindet fra laksen og skær laksen ud i portions stykker, smør et ildfast fad med olie og læg laksen i fadet.
Marinade.
- Pisk olie, chili sauce, soya sauce og østers sauce sammen, rens hvidløg og hak det fint, riv ingefær og vend hvidløg og ingefær i marinaden.
- Pensel laksen med marinaden og kom resten i bunden af fadet, sæt på køl indtil brug.
- Ved servering sættes laksen i en forvarmet ovn ved 125 g i ca 15 min.
Urter.
- Rens gulerødder og porer og skæres ud i meget fine strimler — julienne
- Pisk olie og lime saft sammen smages til med salt og peber vend urterne i og lad det trække.
- Ved servering vend fint skåret purløg i. Pluk dild læg det i koldt vand bruges til pynt.
Nudler.
- Knæk nudlerne og friter dem i varm olie lidt af gangen, lægges på køkkenrulle og drys det med salt.
Noter
Januar 2020
No Comments