Havtorn med hvid chokolade, ananas, appelsin, citronsukker og karamelgitter
Antal: 6
Ingredienser
- 200 g havtorn
- 3/4 dl vand
- 100 g sukker
- 4 blade husblas
- 4 dl piskefløde
- 200 g hvid chokolade
Frugt
- 1 stk ananas
- smør
- 6 dl appelsin juice
- 75 g sukker
- 1 tsk vanille pulver
- 1/2 bdt citronmelisse / mynthe
- 1 dl sukker
Karamelgitter
- 150 g perlesukker
- 3/4 dl vand
Sådan gør du
- Kog havtorn, vand, sukker op og lad det simre i 5 min. blend massen og pres det igennem en sigte, udblød husblas i kold vand.
- Kom havtorn pure en gryde og giv det et opkog, tag gryden af varmen, tag husblas op af det kolde vand og smelt det i den stadig var havtorn blanding, Kom hvid chokolade i en skål og hæld havtornblandingen i og rør til chokoladen er smeltet, afkøl det under omrøring, vend derefter letpisket piskefløde i.
- Kom blandingen i portions forme og sæt dem på køl.
Ananas
- Skær bund og top af ananasen, stil frugten oprejst og skær skrællen af i strimler, helt ind til frugtkødet, skær 2 cm tykke skiver af ananasen.
- Rist ananas skiverne af på en pande i lidt smør til de er lidt brune, kog appelsinjuice, sukker og vanilje pulver ned i en gryde til 3 dl.
- Hæld den varme lage over ananas og lad det trække indtil brug
Citronsukker
- Pluk blade af citronmelisse, skylles og tørres grundigt på køkkenrulle.
- Blend det helt tørre citronmillise med sukker til det er helt grønt, lægges ud på bagepapir til at tøre.
Karamelgitter
- Kom sukker i en gryde og tilsæt vand, kog det hurtigt op, når det danner skum på toppen af siruppen.
- Skummet fjernes med en ske, kog siruppen til luftboblerne bliver store, lad karamellen tage lidt farve og tages derefter af varmen, lad karamellen sætte sig, dyb spisen af en gaffel i karamellen og træk karamellen med jævne bevægelser på et oliesmurt bagepapir til et gitter, lav et gitter per person.
- Sættes til side til servering.
Noter
November 2019
No Comments