Stegte foreller med spidskål, bagte tomater og dildskum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stegte foreller med spidskål, bagte tomater og dildskum

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk forelfilet pr. person
  • olie-salt og peber
  • 3 stk cherrytomater pr person
  • salt, peber og sukker
  • Olie og timian
  • 1 stk spidskål
  • 1 stk mango
  • 1/2 dl honning
  • salt, peber og smør
  • Revet muskatnød
  • 1 dl. Creme Fraiche 38%
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 spsk dijonsennep
  • 1/2 stk citron
  • 1/2 bdt dild
  • 1/2 bdt purløg
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Rens fisken og skrab skindet.
  • Inden serveringen krydres fisken med salt og peber.
  • Steges sprød i olie på en pande ( skindsiden )

Tomater

  • Skyl tomaterne og skær dem igennem. Krydres med salt, peber, sukker og timianblade.
  • Sættes i en forvarmet ovn ved 150 grader i ca. 1 time.

Kål

  • Snit og skyl kålen.
  • Skræl mango og skær kødet i tern.
  • Kom honning og smør på en pande. Rist kål og mango af.
  • Smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Sauce

  • Hak purløg og dild meget fint.
  • Pisk fløde og creme fraiche sammen.
  • Smag til med sennep, citronsaft, salt og peber.
  • Vend de hakkede krydderurter i .

Noter

Februar 2005

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering