Saltet laks Pot au Feau

Saltet laks Pot au Feau

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madfosjov.dk

Ingredienser

  • 2 skiver fersk laks pr. person ca. 75 g
  • Salt — peber
  • 1 stk citron – saft + skal

Pot au Feau

  • 1/2 stk porre
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk løg
  • 2 spsk vineddike
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1/2 dl Portvin
  • 1 dl Hvidvin
  • 1/2 l hønsefond
  • Olie — salt — peber

Garniture

  • 1/2 bdt asparges
  • 2 stk gulerod
  • 3 stk forårsløg
  • bredbladet persille

Sådan gør du

  • Skær laksen ud i meget tynde skiver.
  • Lægges på bagepapir.
  • Krydders med salt og peber.
  • Pensles med citronsaft og skal.
  • Sættes på køl til brug.
  • o
  • Rens porre og løg.
  • Skæres i tem — sauteres af i olie.
  • Kom tomatpure og vineddike i.
  • Lad det simre lidt.
  • Tilsæt hvidvin og portvin — koges op.
  • Kom hønsefond på — lad det simre i 10 min. — sigtes.
  • Kom væden tilbage i gryden.
  • Rens grøntsagerne — skæres i tynde skiver.
  • Kom gulerodsskiver i saucen — lad det simre i ca. 4-5 min.
  • Lige inden serveringen lunes saucen op.
  • Kom asparges — forårsløg i.
  • Smages til med salt og peber.
  • Ved anretningen:
  • Kom laksen i en dyb tallerken.
  • Fordel grøntsageme.
  • Kom den varme sauce over.
  • Drys med hakket persille.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering