Saltet laks Pot au Feau
Antal: 6
Ingredienser
- 2 skiver fersk laks pr. person ca. 75 g
- Salt — peber
- 1 stk citron – saft + skal
Pot au Feau
- 1/2 stk porre
- 3 fed hvidløg
- 2 stk løg
- 2 spsk vineddike
- 1 spsk tomatpuré
- 1/2 dl Portvin
- 1 dl Hvidvin
- 1/2 l hønsefond
- Olie — salt — peber
Garniture
- 1/2 bdt asparges
- 2 stk gulerod
- 3 stk forårsløg
- bredbladet persille
Sådan gør du
- Skær laksen ud i meget tynde skiver.
- Lægges på bagepapir.
- Krydders med salt og peber.
- Pensles med citronsaft og skal.
- Sættes på køl til brug.
- o
- Rens porre og løg.
- Skæres i tem — sauteres af i olie.
- Kom tomatpure og vineddike i.
- Lad det simre lidt.
- Tilsæt hvidvin og portvin — koges op.
- Kom hønsefond på — lad det simre i 10 min. — sigtes.
- Kom væden tilbage i gryden.
- Rens grøntsagerne — skæres i tynde skiver.
- Kom gulerodsskiver i saucen — lad det simre i ca. 4-5 min.
- Lige inden serveringen lunes saucen op.
- Kom asparges — forårsløg i.
- Smages til med salt og peber.
- Ved anretningen:
- Kom laksen i en dyb tallerken.
- Fordel grøntsageme.
- Kom den varme sauce over.
- Drys med hakket persille.
No Comments