Rabarbermousse med Consommé
Antal: 6
Ingredienser
Mousse:
- 300 g rabarber
- 200 g sukker
- 3 tsk vaniliesukker
- 1 dl vand
- 3 dl piskefløde
- 3 stk æggehvider
- 4 blade husblas
- 50 gr flormelis
Consomme
- 400 g rabarber
- 4 dl vand
- 3 stk appelsiner
- 300 g sukker
- 1 stk vaniliestang
Sådan gør du
- Kog vand, sukker og vaniliesukker sammen. Snit rabarberne fint. Koges i lagen til de er møre. Tag lidt af saften fra og opløs husblas heri. Resten blendes, sigtes og afkøles. Pisk fløden let og pisk æggehvider stive med flormelis. Vend afkølet rabarber i fløden. Æggehvider og husblas foldes i.
- Fordel massen i portionsforme og stil dem på køl.
Consomme
- Skær rabarberne igennem og skær dem i passende stykker og kom dem i et ildfast fad. Kog lage af sukker, vand og flækket vaniliestang. Hæld blandingen over rabarberne og stil det i ovnen ved 180g. til rabarberne er møre men ikke slatne. Tag rabarberne op. Lav strimler af to stk. appelsinskal.
- Pres appelsinerne og kog saften med rabarbersaften. Smag til med sukker.
Noter
Marts 2009
No Comments