Lammekrone med spidskåltimbale, gulerodspuré og blommesky

Lammekrone med spidskåltimbale, gulerodspuré og blommesky

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g lam pr person
  • olie-salt og peber
  • rosmarin

Pure

  • 2 stk salatløg
  • 5-6 stk gulerødder
  • 2 dl hønsefond
  • 1 dl vand
  • olie-salt og peber
  • 1 spsk æble eddike
  • 50 g smør
  • 1/4 bdt hakket estragon

Timbale

  • 1 stk spidskål
  • 4 skiver spæk
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 pk bælg ærter
  • 4 stk blommer
  • 4 blade ramsløg
  • olie-salt og peber
  • 1 spsk honning
  • portionsforme

Sky

  • 3 stk skalotteløg
  • 4 stk blommer
  • 1/2 dl balsamico
  • 1 spsk rosmarin blade
  • 1/2 l mørk fond
  • 75 g smør

Sådan gør du

Lam

  • Rens benene og skær evt sener fra, snit fedtet krydres med salt og peber brunes af i olie på en pande, kom kødet på en bageplade og kom rosmarinblade på.
  • Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 15-18 min hviler i 8 min.

Timbale

  • Skær bunden af spidskålen og del hovedet ud i blade, tag de store blade fra så der bliver nok til 6 stk portionsforme. Blancer bladene i vand og salt og skær stokken fra, tør bladene i køkkenrulle. Smør portionsforme med olie og beklæd dem med kålblade så der kan lukkes over fyldet.
  • Snit resten af kålen i fine strimler, del blommerne skær kødet i tern, bælg ærterne, pil løgene og hak dem fint, skær spæk i tern. Rist spæk afi olie kom blommer og ærter i og vendes til sidst tilsættes kålen, smages til med salt, peber og honning vend med hakket ramsløg.
  • Kom massen i portionsforme og kålen lukkes over. Ved servering sættes i ovnen ved 180 g i 15 min

Puré

  • Pil løg og hak dem fint, skræl gulerødder og snit dem fint brunes af i olie i en gryde, tilsæt fond og vand, når det er mørt sigtes væden fra i en skål, blendes med lidt af væden og smør når pureen er glat smages den til med salt, peber og eddike.
  • Ved servering lun pureen vend hakket estragon i.

Sky

  • Pil og hak skalotteløg, del blommerne tag stenen ud, sauters afi olie med rosmarin blade, kom balsamico på og koges ned, tilsæt den mørke fond og lad det simre i ca 10 min.
  • Passeres igennem en sigte, koges lidt ned.
  • Ved servering lun saucen op smag til med salt og peber piskes med koldt smør.

Noter

April 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering