Kyllingesuppe med savoykål og ristet skind

Kyllingesuppe med savoykål og ristet skind

Kyllingesuppe med savoykål og ristet skind. Skøn opskrift på kyllingesuppe, som passer perfekt som forret. Suppen består af kylling, løg, bladselleri, krydderier og ristet skind. Suppen serveres med savoykål.

Opskrift på kyllingesuppe

Opskriften herunder rækker til 6 personer, hvis den serveres som forret.

Kyllingesuppe med savoykål og ristet skind

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk kylling
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 stk løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kvist timian
  • 1 stk porre
  • 1 kvist rosmarin
  • olie og vand
  • 1 l hønsefond
  • 3 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk mel
  • skind fra kylling
  • hønsebryst
  • overlår
  • 1/4 – 1/2 stk savoykål alt efter størrelse

Sådan gør du

  • Skær bryst og lår fra kyllingen, del låret tag overlår fra. Skær kyllingeskrog og underlår i små stykker, brunes af i olie. Rens grønsagerne tilsættes sammen med timian og rosmarin, dækkes med vand koges op skummes af, koges i ca 3/4 time.
  • Sigtes og stilles til side bruges til suppe.
  • Pil løgene og snittes fint, pil hvidløg og hakkes sauteres af i olie til de er gyldne.
  • Tilsæt melet vendes godt rundt kom 1 l hønsefond på koges ned, tilsæt den sigtet fond, koges ned til der er ca 2 l.
  • Bryst og overlår sættes i et ildfast fad pensel med smør og krydderes med salt og peber, sættes i ovnen ved I 80g i ca 15 —20 min, afkøles pil skindet af kyllingen skæres i tern ristet af på en pande til det er sprødt.
  • Pil kylling kødet i strimler og sæt det til side.
  • Skyl og snit kålen i mindre stykker tørres af i køkkenrulle.
  • Ved servering kog suppen op kom, kom kålen i og smag til med salt og peber.

Forslag til servering:

Kyllingesuppen kan serveres med følgende hovedret og dessert:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering