Kalv med risotto, blommekompot og karrycreme
Antal: 6
Ingredienser
- 1,5 kg kalvefilet
- olie-salt og peber
Blommekompot
- 8 stk blommer
- 2 spsk brun farin
- 50 g frisk revet ingefær
- ½ dl hvidvinseddike
- Salt og peber
Sauce:
- 300 g jomfruhummer
- Olie
- 3 fed hvidløg
- 2 stk skalotteløg
- 1 stk æble
- ¼ dl vineddike
- Skaller fra hummer
- 1 spsk karry
- 3-4 dl Hønsefond
- 2 dl flødeskum
Risotto
- 50 g parmesan
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 300 g ris
- 2 dl hvidvin
- 1 pk tørrede svampe
- 4 dl hønsefond
Sådan gør du
Kalv
- Rens kødet for sener. Brunes af i olie på en pande. Krydres med salt og peber. Sættes i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20 min. Tages ud. Inden serveringen sættes kødet i ovnen igen ved 200 grader i 15 min – hviler i 10 min.
- Ved serveringen skæres kødet i tynde skiver.
Blommer
- Del blommerne – fjern stenene og skær blommerne i kvarte.
- Lad blommerne simre med resten af ingredienserne i ca. 8-10 min.
- Blommerne må ikke koge ud.
Risotto
- Blød svampene ud i koldt vand.
- Pil løg og hak dem – svitses af i olie.
- Tilsæt risene og svits dem med.
- Kom hvidvin på og rør rundt.
- Tilsæt hønsefond lidt af gangen.
- Rør i risene til væden er kogt.
- Hak svampene – koges med risene i ca. 5 min. Vend den revne parmesan i.
- Ved serveringen lunes risene i smurte portionsforme.
Sauce
- Pil jomfruhummer. Rens løgene og æblet – skæres i tern og svitses af i olie sammen med skaller fra jomfruhummer. Svits karry med. Kom vineddike på.
- Brændes væk. Kom fond på – kog saucen ned. Blend saucen og sigt den.
- Ved serveringen koges saucen op og smages til med salt og peber.
- Vend flødeskum i.
- Rist jomfruhummer af i olie og hvidløg.
Noter
Marts 2006
No Comments