Fiskesuppe med marineret laks og skaldyr
Antal: 6
Ingredienser
- 1,2 kg jomfruhummerskaller
- 2 spsk paprika
- 3 spsk tomatpure
- 1 stk porre
- 2 stk løg
- 1/2 stk rød chili
- 1/2 stk selleri
- 1 dl vineddike
- 1 fl hvidvin
- 1 l hønsefomd
- 1 l vand
- Maizena
- 150 g laks pr person
- 2 dl hvidvin
- 1 kg blåmuslinger
- 500 g jomfruhummerhaler
- 1 stk citron – saften
- salt peber
- 1/2 stk porre det hvide
- olie-salt og peber
Aioli
- 4 stk æggeblommer
- 1/2 spsk dijonsennep
- 4 fed hvidløg
- 2- 3 dl olie
- salt peber.
Sådan gør du
Suppe
- Rist skallerne af i olie, tilsæt paprika og tomatpure, rens alle grøntsagerne, vendes i skallerne, korn vineddike på som koges væk. Kom vin, vand og hønsefond på og lad suppen simre i 15 min, sigt suppen. Suppen koges ned til der ca 1 1/4 L smages til med salt og peber jævnes med maizena.
- Rens blåmuslingerne, dampes i hvidvin i ca. 6 til 8 min til de åbner sig, ved servering lunes i væden.
- Laksen skæres i tern og krydres med salt og peber, pensel med olie og citronsaft, sættes på køl.
- Ved servering hældes den varme suppe over laksen.
- Jomfruhummerne pilles, porrer snittes fint og skylles. Ved servering ristes de af i olie sammen med jomfruhummerne.
Aioli
- Pisk æggeblommer med salt til det er stift, kom olien i lidt af gangen, pisk til det har en passende konsistens, smages til med salt og peber og presset hvidløg og dijon sennep.
- Til suppen serveres tynde skiver ristet flutes
No Comments