Duer med ingefær sauce, stegt kartoffel, svampe og æblepure
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk due pr person
- olie-salt og peber
Sauce
- 24 stk perleløg
- 3 stk appelsiner
- 80 g ingefær
- 2 spsk honning
- 3 fed hvidløg
- 5 dl mørk fond
- 75 g smør
Svampe
- 400 g bl svampe
- olie-salt og peber
Æblepuré
- 4 stk æbler
- 25 g smør
- 50 g sukker
- 1/2 dl æble eddike
- hakket persille
Kartofler
- 3 stk kartofler
- 3 spsk olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 1 kvist rosmarin
- 1 1/2 dl kyllingefond
Sådan gør du
- Rens duerne og skylles, tørres af i køkkenrulle. Skær vinger og lår af. Bruges til sauce
- Gnid duerne med salt, brunes af i olie. Ved servering sættes i ovnen ved 200 g i 12- 15 min, trækker i 10 min. Skær brystet fra kan lunes i ovnen ved 150 g i 5 min i et ildfast fad med stanniol over.
Æblepuré
- Æblepure: Skræl æblerne, skæres i grove tern, ristes af i smør og sukker, tilsæt eddike, lad det dampe til de er møre, blendes til pure.
- Ved servering lunes pureen med kødet fra duelår, vendes med hakket persille og smages til med salt og peber.
Sauce
- Pil perleløg, skræl ingefær rives fint, pres appelsinerne, bland ingefær, appelsinsaft og honning i en gryde og koges sammen, kom perleløg og hvidløg i tilsæt fond.
- Lad perleløgene dampe i 5 min tages op og afkøles.
- Rist lår og vinger fra duerne af i olie, lad det simre i saucen i 10 min, sigt saucen tag lårene fra og pil kødet af og sættes til side.
- Kog saucen ned til det har en passende konsistens, piskes med koldt smør ved servering.
Kartofler
- Skræl kartoflerne skær de yderste ender fra og del dem i midten, steg dem på hver side i olie med hvidløg, rosmarin, salt og peber. Skru ned for varmen og tilsæt hønsefond, lad det simre færdig, lunes ved servering.
Svampe
- Rens svampene og skær dem i grove tern del perleløg og rist dem af i olie krydres med salt og peber
No Comments