Cocottebagt perlehønebryst med urter og persillekartofler

SONY DSC

Cocottebagt perlehønebryst med urter og persillekartofler

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 6 stk perlehønebryst med vingeben
  • 1/2 dl rapsolie
  • 1 stk squash
  • 4 stk gulerødder
  • 6 stk skalotteløg
  • 1/4 stk hvidkål eller 1 stk spidskål
  • 4 kviste timian
  • 1/2 dl vineddike
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • bredbladet persille

Sådan gør du

  • Krydder perlehønen med salt og peber og drej dem ned i de rapsolie smurte cocotter med vingebenet opad. Sættes i ovnen i vandbad i ca. 35-40 minutter ved 160 grader. Skær squash, gulerødder , skalotteløg i små bjælker af ca. 4 cm. Kålen snittes fint.
  • Sauter grønsagerne i rapsolie i en gryde med tyk bund, de skal ikke tage farve. Kom timiankvistene i. tilsæt vineddike og lad det koge 1 minut, hæld grønsagsbouillon ved. Krydres med salt og peber og lad det simre i 2 minutter. Tag gryden af og lad det hvile.
  • Kog kartoflerne i ca. 5 minutter , hæld vandet fra og steg dem færdige i smør og hakket persille.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering