Citronstegt hanebryst med kompot af æble, svampe og græskarcreme
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk hanebryst pr. person
- 2 stk citroner, saft af 2, skal af 1
- 4 spsk honning
- 3 spsk soya
- 2 spsk olie
- Peber og timianblade
Creme:
- 1/4 stk hokaido
- Vand
- 2 dl Hønsefond
- 1 dl Piskefløde
- 2 spsk æbleeddike
- 1/2 tsk tabasco
- Salt og peber
Kompot:
- 3 stk æbler
- 500 g svampe
- 2 stk skalotteløg
- 2 stk granatæbler
- salt, peber, sukker og hakket persille
Sådan gør du
- Rens benet på hanebrystet, pisk ingredienserne sammen, vend kødet heri og lad det trække i lagen i ca. 3/4 time.
- Kødet brunes af på en pande, derefter sættes det i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Lad kødet trække i 5 min.
Kompot:
- Rens svampe og skær dem i passende stykker, skræl æblerne og skær dem i både, pil og hak løgene. Sauter løg og svampe af i olie, tilsæt æblerne, vendes forsigtigt og lad det simre i ca. 8 min. Smages til med salt, peber og sukker. Tag kernerne ud af granatæblerne , hak persillen og det vendes i kompotten lige før servering..
Creme:
- Skræl og fjern kerner fra græskar. Skæres i tern og koges møre i vand. Blendes med fond, piskefløde og æbleeddike. Smages til med salt, peber og tabasco og det koges ned til det har en passende konsistens.
Noter
Oktober 2011
No Comments