Citronstegt hanebryst med kompot af æble, svampe og græskarcreme

Citronstegt hanebryst med kompot af æble, svampe og græskarcreme

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk hanebryst pr. person
  • 2 stk citroner, saft af 2, skal af 1
  • 4 spsk honning
  • 3 spsk soya
  • 2 spsk olie
  • Peber og timianblade

Creme:

  • 1/4 stk hokaido
  • Vand
  • 2 dl Hønsefond
  • 1 dl Piskefløde
  • 2 spsk æbleeddike
  • 1/2 tsk tabasco
  • Salt og peber

Kompot:

  • 3 stk æbler
  • 500 g svampe
  • 2 stk skalotteløg
  • 2 stk granatæbler
  • salt, peber, sukker og hakket persille

Sådan gør du

  • Rens benet på hanebrystet, pisk ingredienserne sammen, vend kødet heri og lad det trække i lagen i ca. 3/4 time.
  • Kødet brunes af på en pande, derefter sættes det i ovnen ved 180 grader i ca. 15 min. Lad kødet trække i 5 min.

Kompot:

  • Rens svampe og skær dem i passende stykker, skræl æblerne og skær dem i både, pil og hak løgene. Sauter løg og svampe af i olie, tilsæt æblerne, vendes forsigtigt og lad det simre i ca. 8 min. Smages til med salt, peber og sukker. Tag kernerne ud af granatæblerne , hak persillen og det vendes i kompotten lige før servering..

Creme:

  • Skræl og fjern kerner fra græskar. Skæres i tern og koges møre i vand. Blendes med fond, piskefløde og æbleeddike. Smages til med salt, peber og tabasco og det koges ned til det har en passende konsistens.

Noter

Oktober 2011

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering