Andebryst med selleri, majs, æbler og rødbedesky. Skøn hovedret som er god til gæstemad – enten fredagsmad eller lørdagsmad.
Andebryst med selleri, majs, æbler og rødbedesky
Antal: 6
Ingredienser
- 1/2 stk andebryst pr person
- salt og peber
Selleri
- 1 stk selleri
- 1/2 dl olivenolie
- 3 spsk æbleeddike
- 3 grene timianblade
- salt og peber
Majs
- 2 stk majskolber
- 2 stk røde æbler
- 75 g hasselnødder
- 75 g smør
- olie salt og peber
Rødbedesky
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk rødbeder
- 2 stk timiangrene
- olie
- 1/2 dl mørk balsamico
- 3 dl æblejuice
- 4 dl mørk fond
- salt og peber
- 1 spsk honning
- 75 g smør
Kål
- olie salt og peber
- til pynt, f.eks palmekål
Sådan gør du
Selleri.
- Vask og skral selleri del den i halve, lægges i et ildfast fad, pisk olie, æbleeddike, salt, peber og timianblade sammen. Pensel selleri sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 1 til 1 1/2 time til den er mør, holdes lun. Ved servering skæres sellerien i meget tynde skiver.
Andebryst.
- Fjern sener fra andebrystet snit skindet krydderes med salt og peber brunes af på skind siden på en meget varm og tør pande til skindet er sprødt, vendes og brunes et par min på kød siden. Kom dem op på en bageplade, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 200 g i 15 min hviler i 10 min.
Majs.
- Rens majs, skær kornerne fra kolberne, skyl æbler og deles fjern kernehus, skær kødet i tern og vendes med majs, ristet kort og let af i olie på en pande.
- Rist hasselnødder af på en tør pande og fjern skallen og hak nødderne.
- Brun smøret af på en pande vend hasselnødderne i smøret og vendes i majs og æbler, krydres med salt og peber, lunes ved servering.
Sauce.
- Rens løg og skæres i tern skral rødbeder og skæres i tern, sauteres afi olie, kom timian på tilsæt mørk balsamico koges væk, kom æblejuice på og lad det koge til rødbederne er møre. Kom mørk fond på lad det simre 10 min, sigt saucen og kog den ned til det har en sauce konsistens
- Ved servering kog saucen lidt ned krydderes med salt og peber, smages til med honning og piskes med koldt smør.
Kål.
- Pluk kålen i lange strimler skylles og tørres, vendes i lidt olie lægges på en bageplade med bagepapir sættes i en forvarmet ovn ved 180 g til det er sprødt
- Krydres med salt og peber.
Forslag til menu:
Denne hovedret kan serveres med denne forret og dessert. Det er en dejlig efterårsmenu, hvis det skal være lidt mere spændende.
No Comments