Andebryst med rødbeder, løg og glaceret persillerod
Antal: 6
Ingredienser
- 1/2 stk andebryst pr person
- salt peber
- rosmarin
Rødbede
- 400 g rødbeder
- 3 stk rødløg
- 2 dl solbærsaft
- 1 dl mørk balsamico
- 150 g mørk farin
- salt peber
Persillerod
- 500 g persillerod
- 1 dl vand
- 2 dl æblecider eddike
- 50 g smør
- hakket persille
Sauce
- 2 stk skalotteløg
- 150 g blå druer
- olie
- 1/2 dl mørk balsamico
- 3 dl mørk fond
- salt og peber
- 25 g smør
Sådan gør du
- Andebrysterne ridses i skindet, brunes af på en tør pande på skind siden, kommes op i et ildfast fad, krydres med salt, peber og hakket rosmarin. Sættes i en forvarmet ovn ved 200g i 10 min, tages ud og hviler. Ved servering sættes andebrysterne ind ved 200g i 6-8 min, hviler i 5 min.
Rødbeder.
- Vask og skræl rødbeder, skæres i grove stænger, blanceres i vand 3-4 min.
- Pil rødløg skæres igennem, deles grove både og vendes sammen.
- Kog saft, balsamico og farm til farmen er smeltet, kom rødbeder og løg i et ildfast fad, krydder med salt og peber, hæld lagen over sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 15 min.
- Grønsagerne skal være sprøde
Persillerod
- Skræl persillerod deles i mindre stykker, koges møre i vand eddike og smør. Persillerod tages op, lagen koges ned. Ved servering lunes de forsigtigt i lagen, smages til med salt og peber og vend hakket persille i.
Sauce
- Pil og hak skalotteløg, skyl vindruerne, fjern dem fra stilken, sauter løg og vindruer af i olie til vindrueme er grødagtigt, tilsæt mørk balsamico, koges ned, kom fond på simre i ca 10 min. Sigt saucen koges ned til den har en passende konsistens, ved servering smages til med salt peber piskes med koldt smør.
No Comments