Andebryst med rødbeder, løg og glaceret persillerod

Andebryst med rødbeder, løg og glaceret persillerod

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1/2 stk andebryst pr person
  • salt peber
  • rosmarin

Rødbede

  • 400 g rødbeder
  • 3 stk rødløg
  • 2 dl solbærsaft
  • 1 dl mørk balsamico
  • 150 g mørk farin
  • salt peber

Persillerod

  • 500 g persillerod
  • 1 dl vand
  • 2 dl æblecider eddike
  • 50 g smør
  • hakket persille

Sauce

  • 2 stk skalotteløg
  • 150 g blå druer
  • olie
  • 1/2 dl mørk balsamico
  • 3 dl mørk fond
  • salt og peber
  • 25 g smør

Sådan gør du

  • Andebrysterne ridses i skindet, brunes af på en tør pande på skind siden, kommes op i et ildfast fad, krydres med salt, peber og hakket rosmarin. Sættes i en forvarmet ovn ved 200g i 10 min, tages ud og hviler. Ved servering sættes andebrysterne ind ved 200g i 6-8 min, hviler i 5 min.

Rødbeder.

  • Vask og skræl rødbeder, skæres i grove stænger, blanceres i vand 3-4 min.
  • Pil rødløg skæres igennem, deles grove både og vendes sammen.
  • Kog saft, balsamico og farm til farmen er smeltet, kom rødbeder og løg i et ildfast fad, krydder med salt og peber, hæld lagen over sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca 15 min.
  • Grønsagerne skal være sprøde

Persillerod

  • Skræl persillerod deles i mindre stykker, koges møre i vand eddike og smør. Persillerod tages op, lagen koges ned. Ved servering lunes de forsigtigt i lagen, smages til med salt og peber og vend hakket persille i.

Sauce

  • Pil og hak skalotteløg, skyl vindruerne, fjern dem fra stilken, sauter løg og vindruer af i olie til vindrueme er grødagtigt, tilsæt mørk balsamico, koges ned, kom fond på simre i ca 10 min. Sigt saucen koges ned til den har en passende konsistens, ved servering smages til med salt peber piskes med koldt smør.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering