Æblefarseret kalv med aubergine og marsalasauce
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk kalvebeuf á 180g pr. person
- 1 skive parmaskinke pr. person
- olie-salt og peber
- 2 stk æbler
- 1 stk fennikel
- 75 g mandler
- 2 stk bagekartofler
- 1/2 dl æbleeddike
- 1/2 – 1 spsk karry
- olie-salt og peber
Aubergine
- 2 stk aubergine
- 2 stk gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 6 stk soltørrede tomater
- olie-salt og peber
- persille
- 2 stk skalotteløg
- 2 dl fond
- 3 dl marsala
- 2 spsk hvidvinseddike
- 2 dl piskefløde
- 50 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
Æbler:
- Skræl bagekartofler – skæres i fine tern.
- Rens fennikel – skæres i fine tern.
- Blancher fennikel og kartofler. ( lidt mere )
- Skræl æblerne – skæres i fine tern. Hak mandlerne.
- Varm olie på en pande, tilsæt karry. Kom æbler og mandler på. Vend kartofler og fennikel i.
- Kom æbleeddike på og lad det simre i 4-5 min.
- Smag til med salt og peber.
Kød:
- Brun kødet af. Krydres med salt og peber. Afkøles.
- Skær en lomme i kødet. Kom æblemassen i lommen. Skinken lægges om kødet. Sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 6-8 min. Hviler 4-5 minutter inden servering.
Aubergine:
- Stik auberginen med en gaffel. Smør auberginen i olie. Bages ved 225 grader i ca. 30 min. Den skal være mør.
- Flæk auberginen og skrab kødet ud, hakkes groft.
- Resten af grøntsagerne renses og skæres i fine brunaisa ( meget fine tern ) Damp vandet fra auberginekompotten på en varm pande.. Sauter resten af grøntsagerne af i lidt olie i ca. 3-4 min. Vend auberginen i og smag til med salt og peber.
- Persille vendes i.
Sauce:
- Hak løgene fint. Sauteres af i olie. Kom vineddike på – koges væk.
- Tilsæt fond og marsala – koges ned. ( meget )
- Kom piskefløde på – simrer til saucen er jævn.
- Inden serveringen piskes smør i og smages til med salt og peber.
Noter
Februar 2005
No Comments