Dyreryg med kaffesauce, grøntsager i bacon, æbler og stegte kartofler
Antal: 6
Ingredienser
- 2 kg dyreryg
- salt, peber, olie og timian
Sauce
- 100 g brun farin
- 1/2 dl soya
- 1 dl mørk balsamico
- 3 stk skalotteløg
- 2 stk stjerneanis
- 1 dl rødvin
- 1/2 l mørk fond
- 1 spsk nescafe
- 50 g smør
- salt og peber
Æbler
- 3 stk æbler
- 50 g smør
- laurbærblade
- 1 spsk timian
- 1 spsk knust enebær
- 2 spsk æbleeddike
- salt og peber
Kartofler
- 2 stk bagekartofler
- andefedt
- salt og peber
Grøntsager
- gulerødder
- forårsløg
- bacon
- 2 stk citron skal og saft
- 2 spsk honning
- 1/2 stk Revet muskatnød
- 1 spsk hakket timian
- 2 spsk andefedt
Sådan gør du
- Rens dyreryggen for sener, krydres med salt, peber og pensles med olie, kommes i en forvarmet ovn ved 250 g i 8 min tages ud. Ved servering kom timian på ryggen og sættes i ovnen ved 150 g i 20-25 min, tages ud og hviler i 10 min.
Sauce
- Pil løgene og snittes, smelt brun farin i bunden af en gryde til det har dannet en lys karamel, kom løgene i, tilsæt soja og mørk balsamico, lad det koge op. Kom stjerneanis og rødvin på lad det koge lidt ned og tilsæt fond, koges ned og sigtes, Ved servering piskes kaffe og smør i smages til med salt og peber.
Æbler
- Skræl æblerne ,del dem og tag kernehusene ud, snit dem halvt igennem og pensel dem med smør, sæt laurbærblade i drys med enebær, timian og stænk dem med æbleeddike. Sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10 min.
Kartofler
- Skræl kartoflerne og skær dem på den lange led i 3 skiver pr kartoffel. Steg dem langsomt på en pande i andefedt til de er møre og sprøde, krydderes med salt og peber. Lunes ved servering
Grøntsager
- Rens og skræl grøntsagerne, skær dem i ensartet stykker og kog dem næsten møre hver for sig i letsaltet vand. Bland salt, peber, revet muskatnød, citronsaft og skal, honning, timian sammen og mariner grønsagerne i blandingen en 1/2 time Læg gulerod og forårsløg sammen og rul en skive bacon rundt om, pensel dem med andefedt. Kom dem i et ildfast fad, ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i 10-15 min.
Noter
November 2016
No Comments