Skærising med skorzonerødder, citroncreme og friteret basilikum

Skærising med skorzonerødder, citroncreme og friteret basilikum

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 1 stk skærissing per person
  • vand, salt og peber

Fond

  • 1 kg fiskeben
  • 1 stk porre
  • 2 stk skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 8 stk hele peber
  • 3 stk laurbærblade
  • 1/2 fl hvidvin
  • 1 l vand
  • olie

Citroncreme

  • 2 stk skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g smør
  • 1/2 l fond
  • 2 stk citron, saft og skal
  • 2 dl piskefløde
  • 1/2 bdt basilikum
  • olie-salt og peber

Skorsonerødder

  • 4 – 5 stk Skorzonerødder
  • 25 g smør
  • revet muskatnød
  • vand mælk
  • olie-salt og peber

Sådan gør du

Fisk

  • Rens fisken, fold fileterne og kommes på køl. Ved servering pocher fisken i letsaltet vand i 4-5 min krydderes med peber, vandet må kun lige simre.

Fond

  • Rens grønsagerne skæres groft ud og skylles, skyl fiskeben.
  • Sauter fiskeben af i en gryde med olie kom grønsager, peber og lauerbærblade i lad det simre i 5 min, kom hvidvin og vand ved lad det simre i 15-20 min. Sigt fonden, sigtes igen gennem et klæde koges ned til der er 1/2 l

Sauce

  • Pil og hak løgene meget fint sauteres af i lidt olie, kom fiskefond og smør i.
  • Tag skallen af citroner med et juliennejern og læg skaller i koldt vand, bruges til pynt.
  • Pres citronerne kom halvdelen sf saften i saucen koges ned til der er 2 1/2 dl tilsæt piskefløde koges jævn. Smages til med salt, peber og evt mere citronsaft .
  • Blend saucen ved servering.

Skorzonerødder

  • Vask og skræl rødderne til alt det mørke er væk, skræl lange tynde skiver.
  • 2 stk pr person, pensel dem med olie kommes på bagepapir bages sprøde ved 180 g i ovnen.
  • Resten af rødderne skæres i grove stykker koges i halvt mælk og vand til de er møre.
  • Hæld væden fra blendes med smør smages til med salt, peber og revet muskatnød lunes ved servering.
  • Friter basilikum blade i tynd olie kommes op på køkkenrulle

Noter

Februar 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering