Haneballotine med karrysky og stegt julesalat

Haneballotine med karrysky og stegt julesalat

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker -www.madforsjov.dk

Ingredienser

Hane

  • 1 stk bryst pr person
  • 500 g søde kartofler
  • 100 g bacon i tern
  • 3-4 stk forårsløg
  • olie, salt og peber
  • hakket persille
  • svinenet

Julesalat

  • 1/2 stk julesalat pr person
  • vand og salt
  • olie
  • honning
  • 2 stk rødbeder
  • olie til fritering

Karrysky

  • 1 stk æble
  • 2 stk skalotteløg
  • 2-3 spsk Karry
  • 7 dl hønsefond
  • 75 g smør
  • olie, salt og peber

Sådan gør du

Hane

  • Fjern skindet fra brystet, læg skindet på bagepapir, 1 stk bagepapir over og læg det i pres mellem 2 bageplader. Sættes i en forvarmet ovn ved 200g i 15 min til det er sprødt tages ud og afkøles.
  • Skræl kartoflerne skæres i fine tern, skær bacon i tern, rens forårsløg snittes fint.
  • Svits kartofler og bacon af i lidt olie, når kartofler er møre og bacon nok, vendes forårsløgene i afkøl massen, vend persille i.
  • Skær svinenet på størrelse med et a4 ark, lav en lomme i hanebrystet læg det på svinenettet kom massen i lommen og lidt over, fold svinenettet stramt om brysterne.
  • Steges i ovnen ved 180 g i 20-25 min lad det hvile i 5 min.

Karrysky

  • Skræl æble og pil løgene skæres i tern, sauteres af i olie, kom karry ved lad det simre nogle min så karryen bliver brændt af. Kom fond på lad det koge ned til der er 4 1/2 dl sigt saucen. Ved servering koges op piskes med koldt smør.

Julesalat

  • Kog julesalaten i et par min i letsaltet vand, tag salaten op og lad det dryppe af på køkkenrulle, halver dem på langs og steg dem gyldne på skærefladen i olie.
  • Kommes op i et ildfast fad ,pensel dem med honning, lunes ved 180 g ved servering.

Rødbeder

  • Skræl rødbederne forsæt med at skrælle tynde strimler kom dem i koldt vand lad dem stå i 15 min, tages op og tørres i køkkenrulle.
  • Friteres sprøde i olie kommes op på køkkenrulle og drysses med salt.

Noter

Februar 2016

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering