Andebryst med citrus, pærer, grønkål, tranebær og rosiner
Antal: 6
Ingredienser
- 2 stk andebryst
- salt og peber
Pærer
- 2 stk pærer
- 1 1/2 spsk honning
- 1 1/2 spsk hindbæreddike
Citrus
- 2 stk appelsiner
- 2 stk rød grapefrugt
Tranebær
- 1 dl tranebær
- 1 dl rosiner
- 1 1/2 dl hvid portvin
- 5-6 stilke grønkål
- 2 1/2 dl creme fraiche
- salt og peber
Sådan gør du
- Rens andebrysterne snit skindet fint, gnid salt på andebrysterne krydderes med peber, lad det trække en halv time.
- Varm en pande op læg andebrysterne med skindsiden ned steges til det er pænt brunt, vendes, lad det brune og kom det op i et ildfast fad.
- Sættes i en forvarmet ovn ved 200g i 15-20 min, tages ud og afkøles.
- Ved servering skæres ud i meget tynde skiver.
Pærer
- Skræl pærene, fjern kernehusene og skær pærene ud i både, steges på en pande med honning til de er møre, kom hindbæreddike på lad det simre lidt kom dem op i en skål og afkøles.
Citrus
- Skær skallen af appelsiner og grapefrugt så den hvide hinde er væk, skæres ud i lameller, sættes til side til severing.
Tranebær
- Kog tranebær og rosiner i den hvide portvin til væden næsten er væk,tages af varmen.
- Pluk grønkålen skylles tøres af i køkkenrulle, snittes meget fint, rør creme fraiche med salt og peber vendes med grønkål, tranebær og rosiner.
No Comments