Blommemousse med bagte blommer og sprød kage
Antal: 6
Ingredienser
Blomme sirup
- 5 stk blommer
- 1/2 dl vand
- 2 stk citroner saften
- 150 g sukker
Mousse
- 1 dl æggeblommer
- 75 gr flormelis
- 2 dl piskefløde
- 1 dl blomme sirup
- 3 stk husblas
- 1 tsk vaniljepulver
Bagte blommer
- 5 stk blommer
- 150 g sukker
- 1 stk citron saften
Sprød kage
- 75 g smør
- 75 g flormelis
- 75 g mel
- 3/4 dl æggehvide
Sådan gør du
Blomme sirup.
- Vask blommerne, deles skæres i kvarte, kom dem i en gryde tilsæt vand, sukker og citron saft lad det koge til blommerne er møre, passeret igennem en sigte.
- Tag 1 dl sirup fra og sættes på frost, gem resten til anretning.
Mousse.
- Kom husblas i koldt vand, pisk æggeblommer, flormelis og vaniljepulver sammen til en æggesnaps, pisk fløden og vend æggesnaps og fløde sammen kom den kolde blomme sirup i.
- Tryk vandet fra husblas og smelt det over vandbad vendes i moussen kom det i portions forme og sættes på køl.
Blommer.
- Vask blommerne, del dem skæres i kvarte, smelt sukker og citron saft, vendes i blommerne og kom dem op i et ildfast fad, sættes i en forvarmet ovn ved 180 g i ca 10-15 min, de skal virke faste tages ud og afkøles.
Sprød kage
- Pisk æggehvider, flormelis og mel sammen til en glat masse, smelt smørret og kom det i dejen under piskning.
- Lad dejen hvile på køl i 15 min, lav en trekantet skabelon på et tyndt stykke plastik og skær formen ud.
- Brug skabelonen til at smøre dejen ud på en bageplade med bagepapir, bages i ovnen ved 170 g i ca 10 min til de er gyldne.
Noter
Oktober 2020
Forslag til menu:
Denne dessert kan serveres med denne forret og hovedret. Det er en dejlig efterårsmenu, hvis det skal være lidt mere spændende.
1 Comment
Havregrød med kanelbagte blommer - lækker efterårsgrød - Stinna
oktober 21, 2020 at 1:22 pm[…] Psst. Se også min fars opskrift på blommemousse med bagte blommer. […]