Vildandebryst med jordskokker, rødløg, tyttebær og vildtfumé
Antal: 6
Ingredienser
- ½ stk vildand pr. person
- Olie – salt – peber salt – olie
Sauce
- Lår fra vildand
- 1 stk gulerod
- 1 stk løg
- 2 stk laurbærblade
- 1 spsk rosmarinblade
- 1 dl Balsamico
- 5 dl vand
- 1/2 l vildtfond
- Salt – peber – olie
- 1 dl portvin
- 75 g smør
Jordskokker
- 800 g jordskokker
- 1 salt og olie
- 1 stk lille gulerod
- 1 stk æble
- 2-3 blade grønkål
- 3 spsk æbleeddike
- 2-3 spsk rapsolie
- salt, peber og sukker
- 600 g rødløg
- 150 g tyttebær
- 1 dl appelsinjuice
- 100 g sukker
- 2 spsk timian
- olie-salt og peber
Sådan gør du
And
- Rens anden og skær låret fra. Brun anden af i olie, krydres med salt og peber. Sættes i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Lad brysterne trække i ca. 10 min. Ved servering skæres brysterne fra benet. Lunes i ovnen og skæres i tynde skiver.
Sauce:
- Brun lårene af i olie. Rens grøntsagerne. De skæres i tern og kommes ved lårene. Tilsæt mørk balsamico og vand. Lad det simre i 10 min. Tilsæt derefter vildtfond og ad det simre i 10-15 min. Lårene tages fra og lunes i ovnen inden serveringen. Fonden kommes i gryden igen og koges ned med portvin. Smages til med salt og peber og evt. sukker.
- Piskes med koldt smør.
Jordskokker
- Vask og skræl jordskokkerne. Skæres i grove både, vendes i olie og salt. Bages i ovnen i ca. 10 min. Ved 230 grader til de
er møre og stadig sprøde indeni. Rens gulerod og æble, skæres i tern og pluk grønkål og skyl det. Blendes med olie og æbleeddike. Smages til med salt, peber og sukker. Jordskokkerne lunes i ovnen inden servering og vendes i grønkålen.
Løg
- Løgene pilles og skæres i både. Del bådene i blade, sauteres af i olie og timianblade. Kom sukker, tyttebær og appelsinjuice på. Lad det simre 15-20 min. Og smages til med salt og peber.
No Comments