Sellerisuppe med laks, bladselleri, tomat og lime.
Antal: 6
Ingredienser
- 1 stk selleri
- 4 stk løg
- 4 fed hvidløg
- 1 stk rød chili
- 3 spsk revet ingefær
- 1 ds kokosmælk
- 1 dl hvidvins eddike
- 6 dl hønseboullion
- salt og peber
Laks
- 75 g pr person
- olie, salt, peber
Tomat, lime
- 3 stk tomater
- 2 stk forårsløg
- 2 stilke bladselleri
- 1 stk lime, saften
- 1/2 dl olivenolie
- 1/4 bdt basilikum
- salt, peber og sukker
Sådan gør du
Suppe.
- Rens selleri og løg skæres i grove tern sauteres af i olie uden at tage farve.
- Pil hvidløg hakkes, fjern kerner fra chili og snittes, kom hvidløg, chili og revet ingefær ved grønsagerne og vendes.
- Kom kokosmælk og hvidvins eddike ved lad det simre i 10 min, kom bouillon på og lad suppen koge stille indtil grønsagerne er møre.
- Blend suppen og sigt den, hvis suppen er for tyk kom lidt bouillon i.
- Ved servering lunes suppen og smages til med salt og peber
Laks.
- Fjern skind og skær det mørke fra laksen, skæres ud så der bliver to små stykker pr person.
- Læg laksen i et ildfast fad smurt med lidt olie og krydderes med salt og peber sættes på køl.
- Ved servering sæt laksen i en forvarmet ovn ved 150 g i 5-6 min.
Tomat, lime.
- Skyl tomaterne del dem og fjern kerner, skær kødet ud i fine tern.
- Rens forårsløg skær dem i fine tern, rens bladselleri og skær dem i fine tern.
- Pisk limesaft og olivenolie sammen smages til med salt, peber og sukker, vend tomater, løg, bladselleri og fint snittet basilikum i.
Noter
September 2018
No Comments