Saltet torsk med tomat sauce og pocheret æg
Antal: 6
Ingredienser
- 100 g fisk pr person
- salt og peber
Æg
- 1 stk æg pr person
- salt og peber
- mikro film
- olie
- krydderurter
Tomat sauce
- 4 stk tomater
- salt og sukker
- 3 stk timiangrene
- 1 spsk tomat koncentrat
- 1 stk skalotteløg
- 1 dl sød vin
- 100 g smør
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær fisken ud i tynde skiver, lægges på bagepapir, krydres med salt og peber, lad det trække indtil brug.
Sauce:
- Skær tomaterne igennem, lægges i et ildfast fad, krydres med salt, sukker og læg timiangrene på, sættes i en forvarmet ovn ved 225 g i 30 min.
- Kom tomaterne op i en gryde, tilsæt fint hakket skalotteløg og tomat koncentrat, lad det simre i ca 10 min. Tilsæt sød vin og halvdelen af smørret, lad saucen koge stille ned i ca 10 min, sigt saucen, koges ned til den har en passende konsistens.
- Ved servering piskes resten af smørret i, smages til med salt og peber.
Æg:
- Beklæd en kop med film smurt i lidt oliven olie, slå ægget ud i koppen, krydres med salt og peber, bind filmen godt omkring æggene. Koges i vand og eddike i ca 4 1/2- 5 min.
- Tag æggene op og fjern filmen.
- Pluk krydderurter og bland dem.
No Comments