Saltet torsk med tomat sauce og pocheret æg

Saltet torsk med tomat sauce og pocheret æg

Ret: Forret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 100 g fisk pr person
  • salt og peber

Æg

  • 1 stk æg pr person
  • salt og peber
  • mikro film
  • olie
  • krydderurter

Tomat sauce

  • 4 stk tomater
  • salt og sukker
  • 3 stk timiangrene
  • 1 spsk tomat koncentrat
  • 1 stk skalotteløg
  • 1 dl sød vin
  • 100 g smør
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Skær fisken ud i tynde skiver, lægges på bagepapir, krydres med salt og peber, lad det trække indtil brug.

Sauce:

  • Skær tomaterne igennem, lægges i et ildfast fad, krydres med salt, sukker og læg timiangrene på, sættes i en forvarmet ovn ved 225 g i 30 min.
  • Kom tomaterne op i en gryde, tilsæt fint hakket skalotteløg og tomat koncentrat, lad det simre i ca 10 min. Tilsæt sød vin og halvdelen af smørret, lad saucen koge stille ned i ca 10 min, sigt saucen, koges ned til den har en passende konsistens.
  • Ved servering piskes resten af smørret i, smages til med salt og peber.

Æg:

  • Beklæd en kop med film smurt i lidt oliven olie, slå ægget ud i koppen, krydres med salt og peber, bind filmen godt omkring æggene. Koges i vand og eddike i ca 4 1/2- 5 min.
  • Tag æggene op og fjern filmen.
  • Pluk krydderurter og bland dem.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering