Lakse farseret hanebryst med braiseret porre, friteret gulerod og kapers-sauce
Antal: 6
Ingredienser
- 5 stk hanebryst
- 500 g laks
- salt og peber
- 1 spsk ravigotte sauce
- 3 stk æggehvider
- 1/4 bdt kørvel
- stanniol og olie
- 4 stk gulerødder
- olie og salt
Porre
- 1 stk porre pr person
- 175 g smør
- 5 stilke timian
- 3 fed hvidløg
- 2 stk laurbærblade
- hakket persille
Sauce
- smør fra porer
- 2 1/2 dl hvidvin
- 2 1/2 dl piskefløde
- salt og peber
- 1 1/2 spsk capers
Sådan gør du
- Hane – skær brystet op vandret.
- Skær laksen i tern, blendes med salt og peber, kom ravigotte sauce og kørvel blade ved og blendes. Tilsæt æggehvider og blend farsen.
- Smør et stykke stanniol med olie og læg et stykke hanebryst på, smør laksefars på og læg endnu et stykke hanebryst på og fjern skindet, læg fars på og læg skindet over.
- Saml stanniolet omkring og sættes i ovnen ved 180 grader i ca 15-20 min, hviler i 5 min.
- Skæres i skiver ved servering
Porrer
- Top og bund skæres af porerne, de yderste lag fjernes, skyl porrerne og skær dem over, lægges i en gryde.
- Brun smøret, kom timian, hvidløg og laurbærblade ved, hæld smørret over over porrerne, sættes i en forvarmet ovn ved 125 grader i 25-30 min. Sigt smørret fra, op i en gryde.
- Porrerne lunes ved servering og rulles i persille.
Sauce
- Kog smør og hvidvin sammen, tilsæt piskefløde og koges ned til det har en passende konsistens. Ved servering lunes saucen op og blendes og tilsæt capers
Gulerødder
- Skræl gulerødderne og skrælles i tynde strimler med en kartoffel skræller, friteres i olie.
- Kommes op på køkkenrulle og drysses med salt
No Comments