Karrysuppe med blåmuslinger
Antal: 6
Ingredienser
- 1,2 kg blå muslinger
- 3 fed hvidløg
- 1 stk porre
- 3 stilke citrongræs
- 1 stk rød chili
- 1 spsk karry pasta
- 2 dl æblejuice
- 2 dl hvidvin
- 1/2 dl soya sauce
- 1/4 dl fiske sauce
- 4 dl hønsefond
Fyld
- 1 1/2 bakke bøgehatte
- 1 stk æble
- 6 stk forårsløg
Pynt
- 1dl saltede peanuts
- 1/2 bdt basilikum
- olie, salt, peber og sukker
Sådan gør du
- Vask blåmuslinger i koldt vand og kassér de ødelagte muslinger.
- Rens porer, hvidløg og chili skæres i grove stykker, snit citrongræs fint, sauteres i en gryde, vend karry pasta i.
- Tilsæt æblejuice, hvidvin, soya sauce, fiske sauce og hønsefond og koges op.
- Kom muslingerne i lad dem dampe til de har åbnet sig, tag muslingerne op og afkøles, pil muslingerne ud af skallen, lad suppen simre i 5 min og sigt den.
- Ved servering kog suppen op smag til med salt, peber og sukker
- Eventuelt kan suppen tyknes med maizena rørt ud i koldt vand.
Fyld.
- Rens bøgehatte, skær æble kødet i tern, rens forårsløg og snittes, sauteres af på en pande i olie vend blå muslingerne i og vendes.
Pynt
- Hak peanutsog basilikum.
Noter
Januar 2020
No Comments