Kalv med hummersauce og selleri med krebsehaler

Kalv med hummersauce og selleri med krebsehaler

Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Antal: 6
Forfatter: Peter Marker – www.madforsjov.dk

Ingredienser

  • 200 g kalvefilet pr. person
  • olie-salt og peber
  • 800 g jomfruhummerskaller
  • Olie
  • 2 stk skalotteløg
  • 1/2 stk porre
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 dl Æbleeddike
  • 1/2 fl Hvidvin
  • 1 l hønsefond
  • 1 dl piskefløde
  • 2 stk persillerod
  • 1 stk selleri
  • 25 g smør
  • 125 gr krebsehaler
  • 1 bdt Forårsløg
  • 1 stk citron
  • persille
  • salt og peber
  • muskatnød

Sådan gør du

  • Rens kødet for sener. Skær kødet ud i portionsstykker.
  • Brunes af i olie. Krydders med salt og peber.
  • Ved serveringen sættes kødet i ovnen ved 200 0 i ca. 6-8 min. Hviler lunt i 5 minutter.

Sauce

  • Rist jomfruhummerskaller af i olie.
  • Rens grøntsager — skæres i tern og tilsæt dem.
  • Lad det simre i ca. 10 min.
  • Kom tomatpure, eddike, fond og hvidvin på.
  • Lad det simre i 15 min.
  • Knus skallerne og sigt saucen.
  • Kog saucen ned til ca. 4 dl.
  • Smages til med salt og peber.
  • Ved serveringen vendes stiftpisket fløde i.

Selleri

  • Rens selleri og persillerod.
  • Skær en rektangel pr. person af sellerien.
  • Steges i olie under svag varme.
  • Krydders med salt og peber – lunes ved serveringen.
  • Resten af selleri og persillerod skæres i tern — koges møre i vand, salt og citronsaft.
  • Kommes i en sigte.
  • Blendes med smørret.
  • Ved serveringen lunes det med fintsnittet forårsløg og krebsehaler.
  • Smages til med salt, peber og revet muskatnød.

Noter

Januar 2009

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering