Kalv med hummersauce og selleri med krebsehaler
Antal: 6
Ingredienser
- 200 g kalvefilet pr. person
- olie-salt og peber
- 800 g jomfruhummerskaller
- Olie
- 2 stk skalotteløg
- 1/2 stk porre
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpure
- 1 dl Æbleeddike
- 1/2 fl Hvidvin
- 1 l hønsefond
- 1 dl piskefløde
- 2 stk persillerod
- 1 stk selleri
- 25 g smør
- 125 gr krebsehaler
- 1 bdt Forårsløg
- 1 stk citron
- persille
- salt og peber
- muskatnød
Sådan gør du
- Rens kødet for sener. Skær kødet ud i portionsstykker.
- Brunes af i olie. Krydders med salt og peber.
- Ved serveringen sættes kødet i ovnen ved 200 0 i ca. 6-8 min. Hviler lunt i 5 minutter.
Sauce
- Rist jomfruhummerskaller af i olie.
- Rens grøntsager — skæres i tern og tilsæt dem.
- Lad det simre i ca. 10 min.
- Kom tomatpure, eddike, fond og hvidvin på.
- Lad det simre i 15 min.
- Knus skallerne og sigt saucen.
- Kog saucen ned til ca. 4 dl.
- Smages til med salt og peber.
- Ved serveringen vendes stiftpisket fløde i.
Selleri
- Rens selleri og persillerod.
- Skær en rektangel pr. person af sellerien.
- Steges i olie under svag varme.
- Krydders med salt og peber – lunes ved serveringen.
- Resten af selleri og persillerod skæres i tern — koges møre i vand, salt og citronsaft.
- Kommes i en sigte.
- Blendes med smørret.
- Ved serveringen lunes det med fintsnittet forårsløg og krebsehaler.
- Smages til med salt, peber og revet muskatnød.
Noter
Januar 2009
No Comments