Jomfruhummerhaler med jordskokkecreme, brunet smør og rugbrødscrumble
Antal: 6
Ingredienser
- 3 stk jomfruhummerhaler per person
- salt — peber — sukker — olie
Brunet smør
- 150 g smør
- 1 stk citron saft
- 50 g mandler
- salt — peber
Jordskokkecreme
- 500 g jordskokker
- 2 stk skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 1 1/2 dl piskefløde
- salt — peber olie
Crumble
- 4 stk tykke skiver rugbrød uden kerner
- olivenolie
- salt — peber — sukker
- 1/2 bdt kørvel
Sådan gør du
- Pil halerne og fjern tarmen, lægges pænt op i et fad, kryders med salt peber og sukker, pensel med olie og sættes på køl. Ved servering sættes i en forvarmet ovn ved 180 grader i 5-6 min.
Jordskokker
- Skræl jordskokkerne og skær dem i tern, pil løgene og hak dem fint, sauter løg og jordskokker af i olie i en gryde, kom piskefløde på og kog jordskokkerne møre. Hæld væden fra i en skål og blend jordskokkerne med lidt af væden til en tyk mos, smages til med salt og peber og lunes ved servering.
Rugbrøds crumble
- Skær skorpen af rugbrød og skær brødet i grove stykker og blendes. Giv det en tur i ovnen til det er sprødt, vendes med lidt olie og smages til med salt, peber og sukker, hak halvdelen af kørvel og vend i crumblen, resten af kørvel plukkes og lægges i kold vand til pynt.
Brunet smør
- Blancher mandlerne og smut dem, hakkes groft og ristes af på en tør pande og sæt til side indtil brug.
- Kom smøret i en gryde og lad det brune under svag varme, når det er brunt sigtes det over i en anden gryde og vallen må ikke komme med, ved servering lunes smøret op og mandlerne kommes i, smages til med citron, salt og peber.
Noter
November 2019
No Comments